Tippkokk tuletab meelde, et marinaad peab liha ühtlaselt katma, mitte seda ujutama – enne grillile asetamist tuleb lihalt liigne marinaad eemaldada.

Teine näpunäide, mida Jörgen Kohal grillisõpradel kindlasti järgida soovitab, on okaspuuokste kasutamine fooliumi asemel: „Metsas kasevihtasid tehes võta kaasa kuuse-, kadaka- või männioksi ning kala grillides enam fooliumit vaja ei lähe. Eriti hea on küpsetada sellisel viisil meie Eesti kalu nagu koha, haug ja ahven. Maitsesta kala meelepäraselt, mässi oksad kala ümber või kasuta resti. Ära karda, kui okkad ning oksad ära põlevad. Kala on okste sees kaitstud ning saab just oma õige meki!“

Kala kuuseokstes

„Kui lihast ja kalast kõht täis, leidub siin-seal juba seeni. Asenda oma lemmikroogades liha seentega ning jällegi on toidulaual midagi uut. Just vähetöödeldud kukeseened on selleks katsetuseks parimad! Praetud kukeseened ja värske keedukartul tilliga – nende maitsete vastu lihtsalt ei saa,“ sõnas Jörgen Kohal. „Magustoiduks aga sööge marju, kui nad on kõige paremad ning küpsemad.“