Head katsetamist!

Kuskussisalat mündiga (4-le)

Maitsva koosluse moodustavad värske münt, magus mesi ja soolane juust.

- 3 dl kuskussi

- 3 dl aedviljapuljongit

- 2 sl võid

- 350 g Apetina juustu

- pool pikka kurki

- 1 dl musti oliive

- musta pipart

- 0,5 dl hakitud murulauku

- 3 dl salatilehti

Kaste

- 2 dl maitsestamata jogurtit

- 1 sl vedelat mett

- 2–3 tl hakitud värsket münti

- soola

Valage kuskuss puljongiga üle, segage juurde või ja laske jahtuda. Lõigake kurk ja juust suuremateks tükkideks ning segage kuskussile juurde. Lisage oliivid, pipar, murulauk ja salatilehed. Segage omavahel kokku kastmeained ning valage salatile.

Kikerhernepallid (40 tk)

Lihtsalt valmiv maitsev suupiste.

- 800 g konserveeritud kikerherneid

- 100 g Apetina juustu

- 1 dl hapukoort

- 2 tl jahvatatud vürtsköömneid

- 1 tl soola

- 1 dl hakitud murulaugu-petersellisegu

- purustatud pistaatsiapähkleid

Nõrutage kikerherned, segage juurde juust, hapukoor ning maitsestage soola ja köömnetega. Vormige pallikesed, veeretage murulaugu-peterselli-pistaatsiasegus ning laske enne serveerimist üle öö seista külmikus.

Kurgi-melonisalat (4-le)

Värske jahutav kombinatsioon.

- 1 pikk kurk

- 1 väike melon

- 2 sl oliiviõli

- poole sidruni mahl

- 0,5 tl soola

- pipart

- 1 sl hakitud värsket estragoni

- 150 g Apetina juustu

Koorige ja tükeldage melon ning kurk. Pange kaussi. Segage õli, sidrunimahl, sool, pipar ja estragon ning valage salatile. Raputage üle juustutükkidega.

Salat grillitud kartulitega (4-le)

Kreekapärasele salatile lisavad siin maitset grillitud kartulid.

- ¾ kg värskeid väikesi kartuleid

- 1 sibul

- 4 tomatit

- 1 purk Apetina juustu oliividega õlis

- 2 sl sulatatud võid

- 1 tl soola

Keetke kartulid peaaegu pehmeks. Koorige ja viilutage sibul ratasteks ning lõigake tomat tükkideks. Pange kaussi tomat, sibul ning juustutükid koos oliivide ja õliga. Kurnake kartulid ja veeretage neid soola-võisegus. Grillige, kuni need on kuld-

pruunid ning seejärel lisage salatile.

Soe punapeedisalat (4-le)

Värsked punapeedid on sügise hitt, mida lihtsalt peab maitsma! Serveerige salat võimalikult soojalt.

- 1 kg värskeid punapeete

- 1 sibul

- 4 dl rukolalehti

- 2 sl oliiviõli

- 0,5 tl soolahelbeid

- 100 g Apetina juustu

Keetke punapeedid pehmeks, nõrutage ja lõigake tükkideks. Valage peale õli, puistake soola ja segage hästi läbi. Seejärel lõigake peale sibularõngad ja rukolalehed. Pudistage peale juust. Hästi sobib grillitud liha juurde.

Värsked puuviljad juustuga (4-le)

See värviline salat rõõmustab nii silma kui ka maitsemeelt.

- 2 tükeldatud apelsini

- 2 dl arbuusikuubikuid

- pool sidrunit

- 2 sl vedelat mett

- 100 g Apetina juustu

- 1 sl hakitud melissi

Pange puuviljatükid kaussi ning valage üle sidruni-meeseguga. Pudistage peale juust ning kaunistage melissiga.

Kreeka puuviljasalat (4-le)

Soolane, hapu, magus... Selles desserdis on kõik olemas!

- 1,5 dl vahukoort

- 100 g Apetina juustu

- 2 sl vedelat mett

- 1 laimi riivitud koor ja pressitud mahl

- 5 dl puuviljatükke (kiivi, maasikas, melon, apelsin, nektariin, virsik)

Vahustage koor tugevaks vahuks. Murendage juust. Segage vahustatud koor, juust, mesi, laimimahl ja -koor. Serveerige saadud vaht puuviljatükkidel.