Kuigi tegu on lühiajaliste lahendustega, aitavad nad kevadet lähemale tuua, rõõmustavad silma ja kosutavad hinge.

Ajatatud oksad oma õrnroheliste lehekeste või pakatavate õiepungadega viivad mõtted kevadele. Ajatamiseks sobivad paljude vilja- ja ilupuude ning põõsaste oksad. Enim sobivad need, mis ka kevadel varakult lehte lähevad või õitsevad. 

Õunapuuõied

Kevadised lõikelilled, nartsissid ja tulbid on samuti lihtne viis värviküllase meeleolu loomiseks. Kuigi järjest enam koguvad populaarsust lopsakad värvkirevad kimbud, piisab vahel ka vaid ühest õiest nägusast vaasist. Soovi korral võib lõikelilli kombineerida näiteks ajatatavate okstega.

Maitseroheline passib hästi kodude (aga miks mitte ka töökoha) aknalauale rõõmsa roheluse andmiseks. Basiilik, petersell, meliss jpt maitsetaimed või paar potti kasvama pandud sibulat mõjuvad nägusas ümbrisepotis igati kevadiselt. 

ürdid

Ajatatud sibullliled - nartsissid, hüatsindid, tulbid ja krookused on kindel märk lähenevast kevadest. Neid võib kasutada nii üksikult nägusas ümbrisepotis kui teha vahvaid seadeid kaunistamaks näiteks hommikust kohvilauda. Joovastav hüatsindilõhn (teised lõhnavad oluliselt tagasihoidlikumalt või üldse mitte) mõjub igati kevadiselt.

Hüatsint

Priimulad on hooaja vaieldamatu lemmik. Lai värvivalik ei jäta kedagi külmaks ja kui taimekesele leida sobiv koht ning tagada hea hoolitsus jagub õieilu paariks nädalaks. 

priimula

Roheline muru laias madalas potis mõjub samuti kevadiselt. Laia potti võib külvata nii murusegu, spetsiaalset kassimuru kui teravilja nagu kaer, oder jne. Lisaks on selline kasvamapandud roheline abiks ka neile, kel kodus kassid. Nurrumootorid käivad üsna usinasti sealt matti võtmas ja jätavad toataimed mõneks ajaks rahule.