Heegeldatud mandalad on viimastel aastatel maailmas suurt populaarsust kogunud. Käsitööliste sõnul on ringikujulise geomeetrilise kujundi heegeldamine ja sinna värvitoonide valimine omaette meditatsioon. Selles saab ära kasutada erinevaid lõngajääke ja tulemus on alati üllatav.

On kunstnikke ja käsitöölisi, kes on avastanud nö mandala haiguse ja kelle loomingus kajastub mandala oma kõige erinevates vormides.

Heegeldatud mandala võib olla väike lillekujuline rinnakaunistus, pajalapp, lauakate, vaibake aga ka kahe meetrise diameetriga voodikate.

Internetis on olemas käsitöökommuunid, kes jagavad mustreid ja heegeldavad koos kaunite mustrite ja värvidega mandalaid. Tänavu märtsist juunini toimus ülemaailmne mandalate koosheegeldamine Mandala Madness 2016.

Selle eestvedaja on kirglik käsitööline Helen Schrimpton, kes on konkreetse mandala mustri looja ning on põhjalikult kirjutanud mandalaprojektist ka oma blogis.

Praguseks on mandala õpetus tõlgitud paljudesse keeltesse, sh vene ja soome keelde, kuid kahjuks veel mitte eesti keelde.

Iga nädal avaldati koosheegeldajate grupis üks osa mandala õpetusest piltidena, õpetused leiate Youtube´st.

Helen Schrimtoni loodud mandala õpetused leiate SIIT.

Väikese heegeldatud mandala õpetuse leiate SIIT.

Kes soovib proovida kätt mandala värvimisega, leiab samuti abi SIIT.