Osa potipuid on aga mõeldud n-ö hooajataimeks ning neid ei saa hiljem aeda istutada. Sellised puud on potti pandud värskelt enne pühadeperioodi, mullas on vaid väike juurekönt. Võrreldes lõigatud puuga, püsib osaliselt säilinud juurtega puu märgatavalt kauem ilus, sest ta saab vett paremini kätte. Mõne aja pärast tuleb aga temagi ära visata.

Serbia kuuske peetakse Eestis kasvavatest okaspuudest üheks ilusamaks. Tema tumeroheline koonusjas võra on kitsas ja võtab vähe ruumi. Oksad algavad maapinna lähedalt ning ka vanemas eas ulatub võra peaaegu maani.

Serbia kuusk sobib Eesti oludesse oma vastupidavuse ja vähenõudlikkuse tõttu. Ta on külma- ja haiguskindel ning peab vastu kõvale tuulele. Lisaks talub ta hästi õhusaastet, mistõttu sobib eriti hästi linna tiheda liiklusega tänava äärde.

Noores eas kasvab serbia kuusk aeglaselt, hiljem märksa kiiremini: 10–15 aasta vanune puu on kolme kuni viie meetri kõrgune, täiskasvanuna võib ulatuda 15–20 meetrini.

Käbisid hakkab serbia kuusk kandma varakult, 15–20aastaselt. Juba paari-kolmemeetrisel puul võib olla lugematu hulk väikseid 5–6 cm pikkuseid punakaspruune vaiguseid käbisid, mis teevad puu eriti dekoratiivseks.

Serbia kuuse okkad on lamedad, meenutades veidi nulu omi. Pealt on okas tumeroheline ja läikiv, alt hõbedane. Sageli on okkad võrse tipus turris, näidates oma heledat alumist poolt.

Serbia kuusk kasvab kõige ilusamaks päikesepaistelisel kohal, poolvarjus ei ole võra nii ilus ja tihe.

Kõige paremini sobib talle viljakas parasniiske maa, kuid lepib ka väheviljaka liivmulla ja kruusase pinnasega. Kui otsite kuuske Põhja-Eesti paepealsesse aeda, on serbia kuusk parim valik. 

Aias istutage serbia kuusk üksikult lagedamale kohale, et tema kaunis võra paremini välja paistaks ja kus ta ka jõulutuledega ehitult paremini mõjule pääseb. Väiksemad kuusegrupid sobivad aia serva.

Looduslikult kasvab serbia kuusk Edela-Serbias Drina jõe äärsetel mägedel väga väikesel alal. Serbia keeles on kuusk omorika, millest on tulnud ka liigi ladinakeelne nimi.

Serbia kuuse põnev sort on ülikitsa võraga rippoksaline ‘Pendula’. Puu hoiab oksi tihedalt tüve ligi, võrsed vaatavad allapoole. Kui vanemal taimel jõuavad oksad maapinnani, roomavad nad mööda maad edasi. Sort võib kasvada 6–8 meetri kõrguseks.

Väiksemasse aeda võib istutada serbia kuuse ‘Nana’, mille tihe võra moodustab laia koonuse. Kümne aastaga kasvab puu umbes poolteise meetri kõrguseks.