Pilk jäi esmalt ühele puust treitud jõledat värvi sinise tooli peale - mul oligi just vaja sellist väiksemat sorti tualettpeegli laua taha.

Siis märkasin ka teist, laiapõhjalist söögitoatooli. Tundub, et keegi oli seda hakanud restaureerima, sest kangas oli eemaldatud ning jaladki üle värvitud. Kaasa oli pandud isegi mööblipael.

Arvasin, et saan nende kahe tooli kordategemisega ise hakkama. Veel imestasin, et teise ringi poest võib heas seisus toole soetada. Ja nii soodsa hinnaga. Olen ka Tallinna vanakraami kauplustes ringi vaadanud, kuid kasutatud tooli eest 30-60 eurot välja käia on tõesti pisut liig.

Võtsingi esmalt ette suurema tooli, sest näha oli, et see oli vähem töömahukam.

Ühe päeva kulutasin selle peale, et eemaldasin kuumaõhu fööniga kogu värvi ja lihvisin konarused maha. Seejärel peitsisin ja lisasin mitmed kihid lakki ning siis oli järg kanga käes.

Ilusa lillelise riide ostsin tegelikult juba mõni aeg tagasi, sest plaanisin sellest kevadised diivanipadja katted õmmelda. Mustriline kangas sobis tooli peale nagu valatult ja läks ka muu interjööriga hästi kokku. Lõpetuseks sobitasin kaasa pandud mööblipaelagi toolile - see oli kui täpp i peal.



Mari Riina Rist on Rakveres elav vabakutseline kunstnik, kes proovib erinevaid tehnikaid ning katsetab materjalidega. Tema tegemistega saad tutvuda Leekpea blogis.