Siseministeerium kuulutas vastava elektroonilise süsteemi loomiseks avaliku konkursi, kuhu laekus kuus pakkumist. Eelmise aasta lõpus tunnistati parimaks Girf OÜ pakkumine, mis oli siseministeeriumi pressinõuniku Valeria Jegismani sõnul hindamiskriteeriumide suhtes kõige soodsam, piiriületuse ootejärjekorra kohavõtmise tasuga 1 euro koos käibemaksuga.

Girf OÜ ülesandeks on tehniliselt realiseerida, majutada ja hallata piiriületuse ootejärjekorra andmekogu, pakkudes teenust Narva, Koidula ja Luhamaa maanteepiiripunktidele, selgitab Jegisman.

Üks konkursil osalenud firma – Logica Eesti AS – kaebas aga selle otsuse kohtusse.

“Meie arvates on hindamise juures tehtud viga,” selgitab Logica Eesti ASi juhatuse esimees Toomas Saarsen. Samas kinnitab ta, et nende huvi ei ole süsteemi käimaminekut takistada või edasi lükata.

Esialgsete plaanide kohaselt oli elektroonilise piiriületuse ootejärjekorra andmekogu valmimistähtaeg käesoleva aasta 15. mai, kuid kohtuvaidluse tõttu võib see viibida.

“Valmimistähtaeg sõltub sellest, milline tuleb kohtuotsus,” märgib siseministeeriumi esindaja. Esimene istung tuleb Tallinna halduskohtus veebruaris.