"Sügisel, kui kõneldi sea tappu, nutsime kõik ja olime nõus kas või vorstidest ilma jääma. Siga, nii raske kui ta oli, siiski tapeti ja juba tapmisega algas vorstite tegemine peale. Sea veri klopiti kõva soolaga ja pandi kindlasse kohta, vorstide tegemiseni. Soolikad arutadi, lõikati umbes küünra pikkuseks. Pesti, keerati pahupidi ja siis ema hõõrus neid kusakil krobelisel jääl luua kontsuga, siis jälle pesi. Hõõrus hästi jämeda soolaga veel hulk aega, pesi siis veel ja siis pandi kuhugi anumasse kõva soola sisse," kirjutas 1978. aastal Eesti Rahva Muuseumile oma verivorstimälestustest Vastseliina kihelkonnas asuvast Lasva külast 905. aastal sündinud Olga Piirisild.

Kuidas neid ehtsaid ja häid verivorste vanasti valmistati, sellest loe pikemalt Eesti Rahva Muuseumi blogist.