Heegelnõel nr 5

Raasiku jämedam heie, Artistic

Tuniis-lapitehnikas heegeldamiseks sobib ka tavaline laiendita heegelnõel, kui spetsiaalset tuniistehnika pikka heegelnõela pole käepärast.

Heegeldage 10 kettsilmust. Tagasirida heegeldage kinnissilmustega. 3.–9. rida heegeldage tuniis-kinnissilmustega. (Igast kinnissilmuse vahekohast heegeldage välja 1 silmus, mille jätate heegelnõelale. Nii tehke rea lõpuni, kuni heegelnõelal on terve rea silmused. Nüüd heegeldage need silmused rea lõpust alustades paari kaupa maha. Saategi ühe tuniis-kinnissilmuste rea tehtud.)

Viimane rida esimesel lapil heegeldage tavaliste kinnissilmustega – nii jõuate rea lõppu ja saate alustada järgmise lapi heegeldamist.

Teine lapp heegeldage esimese järgi, heegeldades taas 10 kettsilmust ja korrates tegevust analoogselt esimese lapiga. Jätkake seni, kuni saate heegeldatud soovitud koguse lappe.

Ühendage esimene lapiring aassilmusega ringiks ja katkestage heie. Alustage uue lapiringi heegeldamist skeemil näidatud kohast.

1.–10. rida heegeldage tuniis-kinnissilmustega. Jälgige, et kogemata ei heegeldaks heegelnõelale üleliigseid silmuseid!

Iga tuniisirea lõpus alustage silmuste paari kaupa mahaheegeldamist nii, et esimene mahaheegeldamise silmus on põhimõtteliselt samal ajal ka aassilmus läbi eelmise lapiringi lapi!

Viimane rida esimesel lapil heegeldage tavaliste kinnissilmustega – nii jõuate rea lõppu ja saate alustada järgmise lapi heegeldamist.

Teine lapp heegeldage esimese järgi, korrates tegevust analoogselt teise ringi esimese lapiga.
Jätkate seni nii, kuni saate ringi lõpuni heegeldatud. Ühendage teine lapiring aassilmusega ringiks ja katkestage heie.

Alustage uue lapiringi heegeldamist skeemil näidatud kohast. Heegeldage soovitud arv ringe.

Sangad heegeldage kotile külge ringselt tavaliste kinnissilmustega. Sanga pikkuse määrab kettsilmustest osa, mille külge heegeldage kinnissilmused järgmistel ringidel.

Kuid soovi korral võite sangad ka eraldi heegeldada ja seejärel koti külge kinnitada. Pildil olev kott on pesumasinas vilditud 50kraadise pesuprogrammiga (koos pesuvahendiga). Enne pesumasinat oli laius u 42 cm, pärast u 31 cm.