Jüri leidis oma pere kodu jaoks maalapi, kus toona, 70ndatel, asus lasketiir. Ehitusluba saadi tingimusel, et nad rajavad uue lasketiiru Kadaja karjääri. Jüri jaoks ei olnud see probleem. Ettevõtlik mees on veendunud, et kui on tahtmist, leidub igale murele lahendus. Lasketiir sai uude kohta igal juhul rajatud ning majagi valmis.

Selleks et kodu ümber saaks mõnusalt jalutada, tuli perel investeerida maaparandustöödesse. Lasketiiruks sobis org ja järsk nõlv väga hästi, aga koduaia rajamiseks veeti kohale paar tuhat koormatäit mulda. Pere soovis endale ka metsa, mis nüüd nende aiamaad piirab, kuid erastamiste käigus jäi see siiski naabrile. Samas ei ole põhjust kurvastada, sest kaunist vaadet metsale see tehing ei varjuta.

Jüri ja Anu jagavad oma elu kahe täiskasvanud pojaga – Timo ja Indrekuga. Vanem poeg Timo tõi juba kaasagi majja. Pojad tegelevad isa loodud Sun Dome spordiklubis saalipinda mittevajavate pallimängude, matkamise, karate ning show- ja rahvatantsuga, olles tantsujuhtide ning ­tantsijatena edukalt esinenud ka rahvatantsupidudel ja show-tantsuetendustel. Kõigilt spordialadelt on neil ette näidata nii rahvusvaheliste kui vabariiklike meistrivõistluste medaleid. Sellest lähtuvalt on Varikute kodu ja aed sageli noort rõõmsat rahvast täis.