Tartu vanakraamipoe Milla omanik Maigi Lubi on õnnelik naine, sest sai abikaasalt kingituseks imekauni puhkenurga. Maigi valis pastelsed toonid, kangad ja mööbli ning kujundas selle mõnusaks suviseks puhkekohaks.

"Kuna minu mees tegeleb puidumajandusega, kinkis ta mulle selle maja sünnipäevaks. Minu sünnipäev on juulis ja soovin alati pidu õues pidada. Ent igal aastal oli probleem, et vihmasadu võib peo ära rikkuda. Nii sündiski see suvemajake. Soojadel suveöödel magame perega seal, teeme diivani lahti ja paneme lakke kinnitatud konksu otsa baldahhiini, et sääsed ligi ei saaks ja naudime konnakontserti," räägib Maigi. "Oleme tõesti väga rahul selle suvemajaga. Suvel on see veel minu kodukontoriks," ütleb Maigi.

Kolme Karu pubi

 Väliköök Jõelähtmel, Harjumaal - Rainis Paabut

See tore väliköök ja istumisnurk asub Jõelähtme vallas Jägala jõe ääres. Väliköögi ja sealse mööbli ehitas tisler Rainis Paabut. Trofeed ja kopranahad toolid räägivad selget keelt, et peremehe suur kirg ja hobi on jahipidamine. Puhkenurka ehitama hakates olid olemas vaid seinad, ülejäänu sündis peremehe soovil ja Rainise kätetööna.

Väliköögi pealtnäha päevinäinud ja vana ilmega puidust mööbel, sh kööginurk, lauad-toolid ja isegi prügikast on ehitatud tegelikult täiesti uuest, poest ostetud lauast. Puidu vanandamise kunsti valdab Rainis suurepäraselt, nii et kogu mööbel näib olevat ajatu. Tõsi, eks tuul, päike ja niiskus on sellele kõvasti kaasa aidanud. Ümmarguse kujuga ahju ehitas samuti Rainis. Väliköögi seinad krohvis kindakrohviga. Suur söögilaud on kokku pandud kahest tükist. Südametega toolid on tehtud lastele, nende järgi sai ka ehitis nimeks "Kolme karu pubi".