06.07.2015, 15:00
MAASIKAAEG: Maasika-toorjuustukook purgis
Sellisel viisil tehtud magustoit valmib ilma küpsetamata ning seda on väga lihtne transportida – seega hea näiteks piknikulegi kaasa võtta! Küpsisteks sobivad ükskõik millised meelepärased küpsised.
FOTO:
• 250 g mascarpone’t või toorjuustu
• 75 g suhkrut (olenevalt maasikate magususest vähem või rohkem)
• 500 g maasikaid
• 6 küpsist
Tükeldage umbes 200 g maasikaid ja segage suhkruga, kahvli abil suruge osa maasikatükke katki, nii et saate põhimõtteliselt suuretükilise toormoosi. Lisage mascarpone või toorjuust ja segage ühtlaseks. Tükeldage ülejäänud maasikad.
Võtke valmis purgid või klaasid, kuhu magustoitu teha ja pudistage igaühe põhja üks digestiivküpsis. Lisage mascarpone-segu, siis kiht maasikaid, jälle mascarpone-segu, kiht küpsisepuru ning kiht mascarpone-kreemi. Katke magustoidud maasikatükkidega.
Keerake purkidele kaaned peale ning laske vähemalt tund aega külmkapis seista.