Need on lihavabad mahlased võileivad, mis võluvad oma rohelise värviga.

Saia eelistades võite kasutada nii baguette-tüüpi kui ka täiesti tavalise vormisaia viilusid. Viimased on isegi paremad, kuna võileib tuleb juba sisu poolest üsna paks ning saiakoorik võib söömist veidi keerulisemaks muuta.

Vaja läheb (ühe võileiva jaoks)

  • 2 saiaviilu
  • pool avokaadot
  • paar viilu mozzarella’t
  • paar viilu rohelist värvi tomatit
  • õhukesi kurgiviile
  • mõned marineeritud sibula rõngad
  • väike peotäis idusid
  • salatileht (nt Rooma salat)

Marineeritud sibulad

  • 2 sibulat, õhukeselt viilutatult
  • 1 dl valge veini äädikat
  • 2 tl suhkrut
  • 1 tl meresoola
  • ¼ tl musta terapipart
  • Segage kõik koostisosad ning laske vähemalt
  • 10 minutit marineeruda.

Roheline majonees (jätkub 3–4 võileiva jaoks)

  • basiilikulehti
  • murulauku
  • 2 küüslaugu­küünt
  • 2–3 tl sidruni­mahla
  • ¼ tl soola
  • 1 dl majoneesi

Segage kõik koostisosad ning püreestage. Ongi valmis!

Võileibade kokkupanemiseks võtke kaks saiaviilu, määrige mõlemale ürdimajoneesi. Laduge ühele saiale viilutatud avokaado, mozzarella, kurk, tomat, marineeritud sibul, idud ja lehtsalat. Katke teise saiaviiluga ning suruge kokku. Kui kasutate vormisaia viile, lõigake
võileib diagonaalis pooleks.