Õuetoa sisustamise mõte sai tegelikult alguse ühest vanast, vanakraamipoest soetatud vineerist kummutist, millelt kraapisime liivapaberiga vana lakikihi maha.
Kummut enne värvimist
Värvipott sai kunagi ostetud teise ringi poest, ja sõna otseses mõttes nagu põrsas kotis. Kui värvipurgi avasime, selgus, et seal sees on silmipimestav fuksiaroosa toon. Muuseas, huvitavaid värvileide võib leida ka värviosakondadest, kus on allahinnatud toodete riiul. Just seal võib teinekord olla värvisegamisel "untsu läinud" tooteid, mis mõne isetegija silma särama löövad.
Kummuti lillede tegemine

Niisiis, võõpasime kummuti roosaks, kuid midagi oli justkui puudu. Mingi vimka või detail võiks roosat karva mööblieset justkui kaunistada. Võtsime ammu unustusse vajunud roosidega šablooni ja kinnitasime soovitud kohale teibiga. Väikese meigisvammiga tupsutasime valget akrüülvärvi lillemotiividele ja nii saigi roosa kummut endale ehteks valged roosid. Tagantjärele mõeldes oleks võinud kummutit veel n-ö vanandada ehk hõõruda liivapaberiga värvi maha nurkadelt, äärtelt, sahtliservadelt ja neid kohti näiteks vahaga töödelda. Et uus näeks välja vana ja kulunud. Kuid seda võib veel teha. Kummutile kaaslaseks värvisime roosaks ka ühe nagidega riiuli.

Õuetuba Läänemaal
Väike õdus õuetuba sai hetkega roosaks ja rõõmsaks. Hubasust annavad seinale riputatud pildid, väike kaltsuvaip ja muidugi lilled. Kummutisse saab suveks peita lauanõud, raamatud, käterätid vms. Kasutuse leiab sellele igaüks ise.