1. Riidetükkidest jõulukuul
Lõika kääridega kangast neljakandilisi umbes 3x3 sentimeetri suurusi riidetükke.Lapi riidetükk kokku nii, et moodustaks kolmnurk, seejärel murra veelkord kolmnurgaks kokku. Võta sukavarda või mingi muu terava esemega tükike pulgaliimi ja suru riidest kolmnurga ots penoplasti sisse.

Isetehtud kuuseehted
 

Võid kasutada eri värvi kangatükke, nii saab tulemus põnevam. Võid liimida liimipüstoli abil riidest kangaribade sisse ka pärleid, nööpe. Liimi kuulile aas, kas pitsist või paelast ja valmis see ongi. Pea meeles, mida suurem kuul, seda rohkem vajab see töö kannatust.

Isetehtud kuuseehted
Isetehtud kuuseehted
2. Pitsimustriga kuul
Võta tükk pitsilist kangast ja lõika sealt välja erinevaid motiive, lilli, lehti, vms.
Isetehtud kuuseehted

Liimi need kuulile ja lase kuivada. PS! PVA ja paberiliim selleks ei sobi. Siin on kasutatud tuubiliimi Scotch. 

Pärast kuivamist värvi kuul üle, selleks sobivad nt akrüülvärvid. Siin kasutasime valget värvi.

Isetehtud kuuseehted

Lase kuivada. Nüüd võta musta või pruuni kingaviksi ja kanna seda tüki svammi abil motiividele ja kuulile. Tee nii, et motiivide reljeefsem ja kõrgem osa saaks viksitud, muster seest aga jääks katmata. 

Isetehtud kuuseehted

Huvitava ilme annab, kui kuulile svammiga kas hõbedast või kuldset värvi lisada. Kasutasime siin kuldset reljeefset pastat.
Isetehtud kuuseehted

Nüüd jääb üle viimane samm. Liimi kuulile külge riputusaas, kas paelast või pitsist. Kõige mugavam on seda teha liimipüstoliga. 

Isetehtud kuuseehted
3. Ajalehest kuul
Kolmas kuul on tehtud ajalehe ribadest. Liimi ajalehest väljarebitud ribad risti-põiki kuulile, liimi külge riputusaas. Ajalehtedest kuulikest on kaunistatud portselanile mõeldud reljeefse kuldse pastaga.
Isetehtud kuuseehted