Maakodu ajakirjas ja veebis on käimas suur piparkookide kaunistamise võistlus, kus mõõtu võtavad Eesti erinevate paikade ametikoolide õpilased. Oma lemmiku poolt saate hääletada Maakodu veebis, kõikide hääletajate vahel loositakse välja mitmeid kodu-ja aiakaupade tootja Fiskarsi köögitarvikuid. Ajakirjast leiate ka kuningliku glasuuri (Royal Icing) retsepti, millega on võimalik piparkookidele joonistada filigraanseid kaunistusi.

Maakodu jõulunumbrist leiate ideid isetegemiseks. Paberikunstnik Mailis Kämbre õpetab, kuidas teha imelist jõulukaarti. Lilleseadja Vilgo Vahesaar on teinud spetsiaalselt Maakodu ajakirja jaoks mitu erinevat jõulupärga. Kuidas ta on neid kaunistanud ja mis toonid on sel aastal eriti moes, saate teada ajakirjast.

Talvise aia kaunitarid pole sugugi ainult igihaljad okaspuud. Millised igihaljad lehtpõõsad peavad vastu ka Eesti kliimas, mida võiks valida ka oma koduaeda, saate lugeda värskest ajakirjast.

Millised hädad kimbutavad talvel külmakartlikke taimi? Mida, millega ja millal katta, et külm ja liigniiskus taimedele liiga ei teeks? Miks on ohtlik katta igihaljaid taimi pakasekanga või kattelooriga? Neile küsimustele vastab aiatoimetaja Kaja Kurg.

Maakodu köögitoimetaja Dagris Punder annab näpunäiteid, kuidas valmistada kuumi ja parajalt krehvtiseid jooke. Kuidas maitseks kuum valge šokolaad kardemoniga, kuum õunamahl vürtsidega või eggnog? Dagris õpetab ka, kuidas punuda üks hõrgutav pähklikringel.

Maakodu otsis Haapsalust üles mehe, endise matemaatika-ja füüsikaõpetaja, kelle hobiks on Haapsalu sallide kudumine. Peenest näputööst armastab mees rääkida ikka arvude keeles - ta on kudunud 120 salli, mis teeb kokku 15 miljonit silma!

Maakodu kaante vahelt leiad ka veidi nostalgiat. Naine, kes kogub vanu jõuluehteid näitab oma kallist kollektsiooni. Vanakraamiäri Moostes viib lugejad rännakule minevikku.

Tehnikarubriigis räägime sellest, kas auto eelsoojendi on Eesti kliimas vajalik?
Nautige jõulukuud koos Maakoduga!