Maakodu esikaas

Maakodu käis külas Räpina Loomemajas, kus peab oma kunstikoda paberikunstnik Mailis Kämbre. Pärast aastaid kestnud otsinguid on Mailis leidnud oma kutsumuse ja igal hommikul läheb rõõmuga tööle. Jääb üle heas mõttes kadedust tunda või siis järele teha! 

Veebruaris on aedniku hinges juba mõnus ootusärevus. Läbi on lapatud taimekataloogid ja paljud on täiendanud seemnevarusid. Vaikselt märkame end mõtlemas aiale, lilledele, planeerime, mida ja kuhu istutada, mis taimi üldse kasvatada. 

Nagu Karel Čapek oma raamatus „Aedniku aasta“ kirjutanud on: aednik jätkab ka veebruaris oma jaanuarikuu töid ja neist peamine on ilma eest hoolitsemine.
„Veebruar ähvardab aednikku talve hammaste ja suve silmadega, märja, kuiva ja tuultega; see kõige lühem kuu, see värdjas teiste kuude hulgas, see enneaegne, lisapäevaga ja üleüldse ebasoliidne kuu paistab kõigi ülejäänute sees silma oma salakavalate vempudega: olge tema suhtes ettevaatlik. Päeval meelitab ta põõsastelt pungad välja, aga öösel kõrvetab külmaga; ühe käega paitab meid, aga teisega teeb ninanipsu,“ kirjutas Čapek.
Muutliku ilma tagajärgedest ja sellega seotud aiamuredest räägib ka Maakodu. ‟Algaja aedniku” rubriigis anname nõu, mida ette võtta, kui viljapuudele on liiga teinud raske lumi, ere päike või närilised. 

Seekordne aialugu räägib aga maalilisest paigast Viljandimaal Pärsti vallas – Rabinause aiast. Omanikud Lehte ja Lembit Olli on selle paiga korrastamisele pühendanud kogu oma elu.
Endine basskitarrist Jüri Roosa räägib, kuidas ta tegi elus kannapöörde ja hakkas tegelema hoopis metallitööga. Tema stiilsed ajanäitajad on väga nõutavad taiesed. 

Need, kel aknalaual kasvamas orhideed, leiavad huvitavat lugemist Eevi Siibaku dendroobiumide loost, ja taimekaitse rubriigis räägime seemnete tervisest. Lasterubriigis õpetame tegema lambukesi, kööginurgas pakume toiduretsepte kinoast, jpm.
Head lugemist!