Maakodu küsis Eesti tuntumatelt tapeedipoodidelt, millised on eestlaste lemmikud. Galerii lemmiktapeetidest on üleval Maakodu ajakirjas ja eestlaste maitset kommenteerib sisekujundaja Ene-Ly Piibor.

Rapla vallas Kuku küla Maasika talu päikesekollases majas naudivad maaelu vitraažimeistrid Ülle ja Andres Kull. Nad on ühendanud kasuliku meeldivaga ehk töö on ühtlasi ka nende hobi.

"Vaarikas vahukoorega" – sellist ahvatlevat nime kannab kolme stiilse naise loodud käsitöösalong Keilas. Kuidas said kokku raamatupidaja, kindlustusfirma töötaja ja kriminaalpolitsei töötaja ning mis sellest lõpuks sündis, sellest kirjutab Maakodu tegevtoimetaja Kristel Kirss.
Kuidas sündis ka väljaspool Eesti piire kuulsaks saanud iglusaun? Sauna disaininud Siim Enders räägib selle sauna mõnudest ja võludest. Olgu öeldud, et iglusaun on sel aastal konkursi "Eesti kauneim maakodu" peaauhind.

Kel juba olemas oma maja, igatseb kindlasti selle juurde ka veekogu. See võib olla vulisev ojake, tiik aga miks mitte ka suisa bassein, kus kuumal suvepäeval end jahutada. Millist basseini rajada ja mis tehnikat vaja läheb, saate teada tehnikrubriigist.

Kevadsuvel, kui kogu Eestimaa värvub sirelilillaks, on Viljandimaal Suure-Kapsta talus eriti põnev aeg, sest noor sordisirelite kollektsioon muutub iga aastaga aina uhkemaks.

Peremees Gustav Siniväli pühendus kuus aastat tagasi just sirelitele: “Mäletan lapsepõlvest, et neid kasvas iga maja juures. Ma ei kujuta ette maakodu ilma sireliteta. Suve üks kaunimaid aegu on ju siis, kui põõsad mattuvad õite alla ja õhus hõljub magus sirelilõhn.ˮ Seda aeda käis imetlemas aiatoimetaja Kaja Kurg.

Taimekaitse doktor Eha Kruus räägib aga levinumatest sirelite haigustest ja pahalastest ning sellest, kuidas neid tõrjuda.

Algaja aedniku rubriigis anname nõu, mida istutada pinnakatteks kraavinõlvadele, et neid oleks lihtsam hooldada ja kenam vaadata? Lepiku-Mardi talu perenaine Viivi Lepik leidis hea lahenduse ‒ ta kattis õue serva ulatuva näotu kraavijupi varakevadest hilissügiseni õitseva püsilillevaibaga.

Jätkub Maakodu erinumbris "Suvi aias" alanud artiklite seeria värvidest lillepeenral. Seekord tutvustab Maakodu aiatoimetaja Jaan Mettik lugejatele roosaõielisi taimi.

Kes soovib oma aeda tõeliselt atraktiivset värvivaipa, siis istutagu madalakasvulised leeklilled ehk padjandfloksid. Tallinna Botaanikaaia vanemaednik Krista Kirotar tutvustab padjandflokside sorte ja räägib kasvutingimustest.

Kuidas teha praktilist aedniku vööd, mis peaks olema aedniku esmaabikapis – saate teada ajakirjast.

Köögirubriigi toimetaja Dagris Punder valmistas maasikaahvatlusi, need retseptid leiate ajakirjast.