Kevadel istutades tuleb veel arvestada võimalusega, et suvi, mis tulemas, võib olla suhteliselt kuiv ning kuum. Korralikult juurdumata taim vajab sellisel juhul tugevalt lisahooldust kastmise ning vahel ka kõrvetava päikese eest varjutamise näol.

Sügisene istutushooaeg algab kohe peale palavate ja kuivade ilmade lõppu, tavaliselt juba augusti keskel. Sügisese istutuse puhul kehtib reegel, et mida varem taimed mulda saavad, seda parem neile. Kuigi nõuistikute puhul ei maksa karta ka oktobbris istutamist: taimel on igal juhul lihtsam talv üle elada maa sees kui potis.

Sügisel istutades juurduvad taimed kiiremini, sest neile pole enam tõsisemat kasvamist ja õitsemist või viljade kandmist ette määratud ning peale istutamist saavad nad esimese "tööna" oma juured sügavalt kasvukohas laiali sirutada. Ning siis hakata usinalt talveks valmistuma.

Sügisel istutades tuleks tähele panna seda, et taimele ei antaks mingisugust lämmastikväetist seal hulgas sõnnikut või viimase baasil toodetus väetiseid. Lämmastikväetised ergutavad tahtmatult taime kasvu ja ei lase tal korralikult juurduda nüüd, kus aega on selleks vähem kui kevadel.

Kui on soovi taimele siiski istutusauku toitu kaasa panna, siis on abiks spetsiaalne istutusmuld ja lämmastikuvaba sügisväetis.

Jaga
Kommentaarid