Kui parempoolne juhtkang on paigal ja vasakpoolne juhtkang lükata ettepoole, teeb masin suunaga paremale 360 kraadi ümber oma telje.

Kui mõlemat kangi lükata võrdselt ette, liigub masin otse. Selleks et omandada õiged sõiduvõtted, läheb aega rohkem, kui see on tavalise, rooliga juhitava murutraktori puhul.

Ettevõtted, mis tegelevad haljasalade hooldusega, kasutavad vähemalt 80% ulatuses 0-pöörderaadiusega masinaid, sest niitmise kiirus on suurem ja sellega ka jõudlus suurem.

Eratarbijale on 0-pöörderaadiusega masin väga soovitatav, kui niitmist vajavad alad on juba suuremad kui 5000–6000 m².

Suure kiirusega niitmine oli varem vaid professionaalidele. Nüüd muudavad 0-pöörderaadiusega murutraktorid selle töö kõigi jaoks kiiremaks, lihtsamaks ja sujuvamaks. Traktorite niiduheeder on konstrueeritud sellisena, et tema terad tekitavad piisavalt suure hõrenduse, mis tõstab murulible üles ja tulemuseks on kvaliteetne niit suurel kiirusel.

Niiduheedri laiusi on võimalik masinatel valida 107–152 cm-ni, erandina toodetakse kodukasutajatele ka ühe teraga masinaid, mille laius on 82 cm. 0-pöörderaadiusega traktoreid saab komplekteerida niitma nii, et see kas multšib, kogub või viskab külje pealt välja. Sobivad niidualadele 5000–10 000 m². Vedu on hüdrostaatiline. Liikumiskiirus jääb vahemikku 10–18 km/h. Tuntuimad 0-pöörderaadiusega masinate tootjad on Toro ja John Deere.

Murutraktorite ja -raiderite uuematest variantidest ning tootearendustest saad pikemalt lugeda Maakodu erinumbrist Suvi Aias, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt.