Bareti heegeldamiseks valisin omavahel sobivad toonid. Meeldetuletuseks piilusin raamatust üle, kuidas koolipõlves bareti heegeldamist õpetati.

Heegeldamist alustage pealae keskelt, esmalt tehke viis ahelsilmust, mis ühendage ringiks. Soovi korral võib pealaele pilgupüüdmiseks heegeldada lilleõie. Samas ka jätkata ühtlaselt kinnissilmustega heegeldamist.

Sobiva kuju andmiseks kasvatage igal real eri kohtades juurde 5–6 silmust, selleks heegeldage ühest kinnissilmusest välja kaks kinnissilmust. Keskmine bareti põhja läbimõõt on ligilaudu 30 cm. Väga laia servaga bareti tarvis tuleb põhi kindlasti suurem heegeldada.

Kui põhi on valmis, heegeldage veel 3–4 cm ilma silmuseid juurde kasvatamata. Seejärel ongi aeg kahandama hakata. Juhul kui lõite igal real juurde 5–6 silmust, siis ka kahandage sama arv silmuseid.

Ning kui sobilik peaümbermõõt olemas, heegeldage 2–3 cm laiune serv. Valmis tööd aurutage kergelt läbi kanga.

Aeg-ajalt asetage heegeltöö lauale ning siluge. Jälgige, et see oleks ühtlane. Kui servad lokivad, siis järelikult on liiga palju silmi juurde kasvatatud; kui aga töö kisub, tuleks silmuseid rohkem juurde kasvatada.