Sügisene retseptisoovitus | Aasiapärase vimkaga kanaburger punase kapsa salatiga
Erinevad vürtsid on teada oma kosutavate ja soojendavate omaduste poolest ning lisavad tummisust ka tervislikele roogadele nagu kana või köögiviljad.
Vürtsimaailmaga tutvumiseks proovige toidublogija Britt Paju aasiapärast kanaburgerit, milles kohtuvad vürtsikas karripasta ja tervislik kana. Toekale ning kerge vaevaga valmivale kõhutäiele lisab värskust punase kapsa salat.
Aasiapärane kanaburger punase kapsa salatiga
Neljale
Koostisosad:
- 600-700 g broilerifileest hakkliha
- 1 küüslauguküüs
- 1 sl Tai punast karripastat
- 2 rohelise sibula vart
- peotäis värsket koriandrit
- soola
- 4 burgerikuklit
- pisut õli
Salat:
- 250g punast kapsast
- 1 cm paksune ingveriviil
- 0,5 tl seesamiõli
- julge sorts laimimahla
Laimimajonees:
- 1 dl majoneesi
- 0,5 laimi mahl ja riivitud koor
Valmistamine:
Haki peeneks küüslauguküüs, koriandrilehed ja rohelise sibula alumine heledam osa. Sega karripasta ja hakitud koostisosad hakkliha hulka ning maitsesta soolaga. Lase segul maitsestuda ning valmista samal ajal salat ja majonees. Selleks haki kapsas ja hakklihasegust järele jäänud roheline sibul. Koori ingver ja riivi või haki võimalikult peeneks. Sega köögiviljad kokku, lisa seesamiõli, laimimahl ja pisut soola.
Majonees sega riivitud laimikoore ja -mahlaga.
Kaste ja salat valmis, jaga hakklihasegu neljaks ja vormi märgade käte vahel burgerisaia suurusteks pihvideks.
Seejärel määri pihvid kergelt õliga ja küpseta grillil mõlemalt poolt 2-3 minutit ja lase samapalju fooliumi all puhata – see tagab mahlasema burgeri.
Enne serveerimist kuumuta saiapoolikuid grillil, määri mõlemad pooled majoneesiga, tõsta alumisele poolele pihv ja sellele paar supilusikatäit kapsasalatit. Kata burger saia teise poolega ja serveeri kohe!