Igatahes oli läinud reedel valik Sagro kasvuhoonetes väike, ampleid väga valida enam polnud, suvelillede read olid üsna hõredad. Leidus veel lobeeliaid, petuuniaid, begooniaid, kirinõgeseid, pelargoone jmt. Müüjate sõnul oleks pidanud tulema taimi ostma enne emadepäeva.

„Võib öelda, et tänavu tuli kõik pauguga. Ilm on selline, et kõik õitsevad korraga – õunapuu, kirss, toomingas jne. Ka inimesed ostavad lilled nüüd korraga – võõrasemad ja suveamplid koos,” ütleb Sagro tootmisjuht Madis Kahu.

Tema sõnul võib ju nii suure müügi puhul rahul olla, ent teisalt on sel ka miinuspool.
„Mõni inimene võis kurvalt ära minna, sest ei saanud seda, mida tahtis. Kui tavaliselt on müük kestnud pikema perioodi vältel, siis sellega ei osanud inimesed arvestada, et pärast emadepäeva on suvelilled pea ära müüdud,” räägib Kahu.

Kahu sõnul juhtus nii ka kümmekond aastat tagasi, kui soe kevad pani inimesed suvelillesid ostma.
Kahu kiidab aiandis töötavaid inimesi, kes vaatamata jahedale ja külmale varakevadele ja vähesele valgusele, suutsid kasvatada nii ilusad taimed. „Naised tegid korralikku tööd ja nägid väga palju vaeva,” ütleb Kahu.

Kristiine aiandis oli veel paar nädalat tagasi muljetavaldav tomatisortide valik, kuid praeguseks on need juba ära ostetud. Telefonile vastanud töötajad ütlesid, et nad ei saa rääkida, sest ostjate järjekord on pikk.

"Oleme vist ainus aiand Tallinna linnas ja meil on kliente ikka väga palju juurde tulnud," ütleb Kristiine aiandi perenaine Anne-Katrin Luik. Osa amplitaimi on juba otsas, kuid kaupa on tema sõnul veel.

"Eestlased on hakanud kaunistama oma rõdusid, terrasse. Olen märganud, et kui üks inimene teeb oma rõdu taimedega ilusaks, siis mõne aja pärast on ka teised selle maja rõdud lilledega kaunistatud. See on heas mõttes massipsühhoos, olla naabrist parem!" räägib Luik.
Palavad ilmad ei ole aiandi töötajatele lihtsad. Kasvuhoones on üle 30 soojakraadi ja see on raske taluda nii taimedel kui töötajatel.

"Taimi tuleb usinalt kasta ja kuna taimed on mustades pottides, võib päike ja kuumus juurtele liiga teha. Mõned pilvisemad ilmad oleksid väga teretulnud," ütleb Luik.