Aeg küpsemiseks: 1 h

Kogus: 6-8 portsjonit

Vaja läheb:

Kala-kartulivorm

1 kg tooreid kartuleid

500 g nahata pangasiusefileed (sulatatud)

2 muna

1 dl piima

1 dl toidukoort

pool sidrunit

soola + pipart

65 g Parmesani juustu

65 g riivitud juustu

Pese ja koori kartulid, tõsta suurde potti, kalla vesi peale (vett peaks olema nii palju, et kartulid on veega kaetud), maitsesta vesi soolaga ning keeda 10 minutit. Keetmisaja algust arvesta momendist, kui vesi läheb keema. Kui 10 minutit on möödas, kurna vesi ning jäta kartulid hetkeks kõrvale, et nad jahtuksid.

Samal ajal, kui kartulid jahtuvad, saad vajadusel riivida Parmesani juustu (kui oled ostnud Parmesani tükina).

Kui kartulid on juba veidi jahtunud, viiluta need 0,5 cm paksusteks ketasteks ning kata ahjuplaadi põhi. Raputa vajadusel kartulitele peale veidi soola. Seejärel laota kartulitele pangaasiusefilee tükid. Kui peaksid jääma tühjad kohad, siis lõika suurest fileest parajad tükid ning kata kõik ühtlaselt. Puista peale soola ja pipart ning pigista kala peale sidrunimahl. Viiluta veel kartuleid ning laota ühtlane kiht kalafilee peale. Puista taaskord vajadusel üle soolaga.

Klopi kausis lahti munad, kalla juurde piim ning toidukoor ning maitsesta vähese soolaga. Sega segu ühtlaseks ning kalla vormi.

Kata vorm fooliumiga ning tõsta eelsoojendatud ahju. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Kui 30 minutit on möödas, tõsta vorm ahjust välja, raputa peale juustud ning tõsta ilma fooliumita ahju tagasi. Küpseta veel 30 minutit.

5-7 minutit enne küpsetusaja lõppu tõsta ahjus kuumust, et juust jääks pealt krõbedam.

Allikas: Liis Kuldma-Vähk www.aumaliis.ee