Sõltuvalt õhuniiskusest võib see protsess aega võtta kuni kolm nädalat. Selle aja möödudes peaks sibulasoomused ja pealsed olema täiesti kuivad ja käega puhastades kergesti eralduma. Samuti peaks olema kuivad ja kergesti eralduma ka sibulakannal olevad juurekesed.

Lahtistest sibulasoomustest ja juuretüügastest puhastatud sibulad sorteerida. Vähekvaliteetsed ja väikesed sibulad saab tarvitada kohe söögiks (või hoidiste valmistamiseks), suured ja terved säilitamiseks. Säilitamiseks mõeldud sibulad panna võrkudesse või korvi, igaühte umbes 3kg (siis on neid hiljem lihtsam jälgida ja vajadusel sorteerida). 

Säilitamiseks mõeldud sibulat ei maksa viia jahedasse ja niiskesse keldrisse, sest sibul vajab säilimiseks kuiva ja sooja (opt temp +20ºC). Parim koht sibula säilitamiseks on soe köök. 

Talve jooksul tuleks võrgus või korvis olevaid sibulaid loomulikult kontrollida ja aeg-ajalt sorteerida. Sorteerimise käigus tuleks välja korjata kasvamaläinud ja riknema kippuvad sibulad.