13.01.2023, 16:48
Agaavisiirup asendab suhkrut ja mett, aga kus ja kuidas seda valmistatakse?
Maakodu arhiivist
Ostja võib poelettidelt leida mitmeid siirupeid. Uudseid maitseelamusi ja värvilahendusi toidus pakub agaavist valmistatu.
![Agaavisiirup on suhkrust magusam.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/50102040-b7e5-11eb-b2a3-a99842433e6e.jpg?noup&w=1200&h=711)
Agaavisiirup on suhkrust magusam.
FOTO: Shutterstock
Agaavid on sukulendid ehk paksulehised turdtaimed. Mitmesajast maailmas kasvavast agaaviliigist kasutatakse siirupiteoks tavaliselt vaid kolme-nelja Mehhikost pärinevat liiki, millest kõige tuntum on sinine agaav. Viide Mehhiko päritolule agaavisiirupi pudeleil on järelikult igati õigustatud.
Oled juba tellija?