Põõsad kasvavad looduslikult lähistroopilistes Hiina, Mongoolia ja Tiibeti piirkondades. Esimesed andmed goji marjade kasutamisest pärinevad Tiibeti munkade poolt umbes 7. sajandist.

Juhani Puukooli postimüügijuht Tiina Rehema sõnul on neil müügil Poolast ja Hollandist pärit põõsaistikud. "Nii kaua ei ole taralõng meil müügil olnud, et oleks saagi valmimist näinud. Enne on istikud ära ostetud," ütles Rehema.

Taim pole mulla viljakuse suhtes nõudlik, kuid ei talu liigniisket pinnast. Põõsas on ka põua- ja kuumakindel, lumeta talvel talub kuni 15 külmakraadi. Väikesed lillakad õied tekivad juulis-augustis. Söömiseks kõlbavad täielikult küpsenud marjad, sest toorelt võivad sisaldada toksilisi aineid.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena