Nagu igale korralikule lillenäitusele kohane, valiti ka näituse kauninimad taimed. Žürii koosseisu kuulusid Frank Röllke, Ingrid Mägar ja Jaan Mettik. Neist esimene esindas Saksamaa üht mainekaimat orhideefirmast Röllke Orchideen GbR, teine Eesti suurima orhideekollektsiooni valdajat Tallinna Botaanikaaeda ning kolmas Eesti vanimat aiandusajakirja Maakodu.

Kauneim õitseja
Võitjaks osutus Ave Kruuseli kasvatud Phalaenopsis bellina f. alba. Sellele taime tõi võidu erakordselt hästi värvunud ning harmooniliselt arenenud õis. 

Kauneim taim
Võitjaks osutus Kristi Sootla kasvatatud Phalaenopsis cornu-servi var. flava. Žürii tõstis esile eelkõige liigile omase suurte õhujuurte arvu ning nende suurepärase seisundi. 

Erakordseim taim
Võitjaks osutus Christensonia vietnamica, kelle kasvatas Rita Reinaus. Taim osutus auhinna vääriliseks eelkõige seetõttu, et liik on kultuuris veel väga vähe levinud kuna avastati loodsest ja kirjeldati teadusele alles 1993 aastal.

Lisaks võitjarosetile ning kustumatule aule ja kuulsuse said parimad ka Hansaplanti 25-eurose kinkekaardi. Kõik ülejäänud näitusel osalejad said kingiks Ave Kruuseli ja Mihkel Saare koostatud värske aiavihiku "Orhideede kasvatamine kodus".

Võidutaimede kasvatajad jagasid kasulike nõuandeid orhideede eest hoolitsemiseks ning Frank Röllke tegi huvilistele näitlikult selgeks, kuidas purgis söötmel kasvavaid beebiorhideesid tavalisse orhideemulda ümber istutada.

Kõiki huvilisi oodatakse Hansaplanti eksootilisi orhideid vaatama veel ka pühapäeval, 14 oktoobril. Näitus kuulutatakse ametlikult lõppenuks pühapäeval kell 15.00.
Kiirustage!