Mägede kaktused vajavad jälle kolmandaid tingimusi. Üldiselt peab seda teadama. Samas kohaneb kaktus kasvuhoone uute tingimustega teatud piires, kui teda selleks seemnest alates harjutada.

Üldjuhul ei oma ükski kaktuse kasvataja erinevatele kaktustele erinevaid kasvuhooneid, vaid valib lihtsalt mingid keskmised tingimused, mis sobivad kõikidele kaktustele ning sätib osad taimed lõunaseina äärde ning teised põhjaseina äärde poolvarju. Talvisel puhkeperioodil valitakse samuti keskmine temperatuur, mis jääb +6 ja +15 kraadi vahele. Kastetakse lihtsalt erinevalt.

On aga mõned reeglid, mis toimivad kõikidele kaktustele ühtmoodi hästi:

* Kaktuse juured peavad olema hea struktuuriga pinnases ning terved - nii nagu orhideede puhul kasvatame kaktustel tegelikult juuri ja kõik muu tuleb ise.

* Kaktusel peab olema jahe puhkeperiood talvel kui valgust ei ole. Magamata ja puhkamata kaktus ei õitse, vaid närbub kurnatusest.

* Kaktus peab saama lisaks valgusele ka värsket õhku ja puhast vett. Kui on aktiivne kasvuaeg, siis peab ka olema piisavalt puhast vett.

* Kaktust tuleb ümber istutada enne, kui kogu pott on tihedalt juuri täis kasvanud. Sellise vildistunud juuremättaga taime on tihti võimatu päästa. Kaktuse poti suuruse ümberistutamisel peab valima vastavalt juurte suurusele, mitte taime järgi.