Toataimena on tuntuimad näiteks kilp-piilea (P. peperomioides), sõbralik piilea (P. involucrata), väikeseleheline piilea (P. microphylla), sinkjas piilea (P. glauca) jt.

Piileade kasvukoht valida valge kuni poolvarjuline, hästi sobib põhja-, ida- või läänesuunda avanev aknalaud. Vaid ere ja kõrvetav kevad-suvine päike pole piileade jaoks. Kuigi piilead taluvad ka varjulist kasvukohta, pole toa tagumised ja hämarad sopid just parimad kasvukohad – seal venivad taimed välja, muutuvad nõrgaks ja heledaks.

Piilead armastavad kõrgemat õhuniiskust, kuid saavad kenasti hakkama ka tavalises, keskküttega ruumis. Kui piserdada, siis teha seda pehme ja toasooja veega. Kasta regulaarselt, kuid vältida kastmisvigu – nii mullapalli läbivettimist kui ärakuivamist. Suvel on taime veevajadus suurem, talvel väiksem. Ülekastmine soodustab mädanike teket, mullapalli läbikuivamisel langetab piilea lehti.

Pilea peperomioides
Kui taime iga-aastaselt uude, toitaineterikkasse ja vett hästiläbilaskvasse lillemulda istutada, pole väetamine vajalik. Istutuspott valida väheldane ja madal, kuna piilea juurekava on väike ja pindmine.

Piileaid on lihtne paljundada või uuendada ladvapistikuist. Viimased juurduvad hästi nii kerges, liivaseguses mullas kui klaasis vees. Ümberistutamiseks ja paljundamiseks on parim aeg kevad.

Kompaktsema taimekogumiku saamiseks võib ühte potti istutada mitu taime, ladva kärpimine sunnib taimi harunema.

Piilead tunnevad end hästi ka taimelambi all ja spetsiaalses taimekastis-terraariumis.