* Toataimede õue viimiseks on sobiv aeg siis, kui öökülmaoht on möödas ning öösel on sooja vähemalt +10º C.

* Veel enne, kui toataimed asuvad päriselt suvekorterisse, tuleks neid lahtise akna all õueõhuga harjutada. Õue viimiseks valida kindlasti soe ja pilves või isegi vihmane ilm. Taimed taluvad selliselt toimides järske keskkonnamuutusi paremini.

* Kuigi välisõhk teeb taimedele head, ei ole kõiki taimi mõistlik suveks õue viia. Need on tavaliselt troopilistest vihmametsadest pärit soojalembesed ja õrnema lehestikuga taimed.

* Õues - aias, terrassil või rõdul, leidke taimele koht, mis poleks kõrvetava päikese käes ega tugevate tuulte meelevallas. Samuti pole soovitavad kohad, kus vihmavesi taimepotid pidevalt liigniisked hoiab.

* Kergetes plastpottides olevad suured taimed asetage savist ümbrisepottidesse. Need on rasked ega lase tuulel taimi ümber lükata. Suuremad potid võib ka poolenesti maasse kaevata.

* Õues tunnevad taimed end hästi poolvarjulises kohas suuremate puude all, maja ida-, lääne- või põhjapoolse seina ääres. Jälgida vaid, et taimed ei jääks kohta, kus kõrvetav keskpäevane päike neile liiga teeb.

* Päikselises kohas tunnevad end (kui nad on eelnevalt harjutatud) hästi oleander, rosmariin, loorberipuu, kaktused ja sukulentsed taimed. Aga ka draakonipuud, tsitruselised, viigipuud, datli- ja karuspalmid, mürdid, asalead ning hortensiad.

* Taimede suveks õue viimine ei tähenda aga sugugi seda, et nende eest ei pea siis hoolitsema. Kuna soojus ja tuul kuivatavad mulla lillepotis kiiresti, tuleb ka õues taimi regulaarselt kasta. Niiskuse hoidmiseks võib väiksemad potid asetada niiske turba või liivaga täidetud alusele. Täitematerjal aitab hoida niiskust ning kaitseb taimejuuri kuivamise ja ülekuumenemise eest.

* Suvise lopsaka kasvu tõttu vajavad ka õue viidud taimed väetamist. Väetada kindlasti vastavalt taimeliigile ning enne väetama asumist veenduda, et muld potis oleks piisavalt niiske, muidu võib väetiselahus kuivas mullas taime juuri põletada.