Poes müüdavad eksemplarid on töödeldud inhibiitoritega ja seetõttu näevad taimed väikesed ja kompaktsed välja. Kuid seda esialgu, hiljem võib tähetrobi kasvada 60-90 cm kõrguseks. Kui taime suurus häirib, võib teda peale õitsemise lõppu tagasi lõigata.

Õitseb kevadest sügiseni, tähekest meenutavad õied võivad olla sordist olenevalt kas valged, roosad, punased või lavendlikarva ning nad asetsevad tihedas õisikus. Umbes 10 cm pikkused lehed on tumerohelised ning lehed ja taimevarred on kaetud väikeste karvakestega.

Tähetrobi armastab päikselist kuni valgusküllast ja sooja kasvukohta, seetõttu tuleks ta asetada võimalikult akna lähedale. Soojalembesele taimele ei meeldi jahe tõmbetuul, eriti hoolas tuleb olla talvel – jälgida, et kasvukoha temperatuur ei langeks alla +15º C ja taim ei jääks tuulutamiseks sagedasti avatava akna juurde.

Taimele meeldib kõrge õhuniiskus. Seetõttu võib taime sagedasi pehme veega piserdada, vältides vee sattumist õitele. Kasta nii, et muld oleks kogu aeg parajalt niiske. Mullapalli kuivamist ja läbivettimist vältida. Kastmiseks, nagu ka piserdamiseks, kasutada pehmet vett.

Liialt varjulises kohas kipub välja venima ning pehmed ja mahlased lehed meeldivad nii karilastele kui kedriklestadele. Viimased kipuvad kimbutama eriti siis, kui õhk on liialt kuiv. Kolletuvad lehed annavad tunnistust liialt kuivast mullast.

Suveks võib taime õue, rõdule või terrassile viia, talveks tuleb ta muidugi tagasi sisetingimustesse tuua.

Ümberistutada varakevadel nõrgalt happelisse (pH 5,6-6,5) ja vett hästi läbilaskvasse toitaineterikkasse lillemulda. Kergkruusast või jämedast liivast 2-3 cm paksune drenaažikiht ei lase mullas tekkida liigniiskel keskkonnal. Väetada kord kuus õitsvatele taimedele mõeldud väetise soovitatud normist poole lahjema lahusega.

Paljundada saab ladvapistikutega või seemnetega. Viimased säilivad halvasti ning kogutud seemned tuleks külvata esimesel võimalusel. Ladvapistikud juurduvad soojas ja kerges mullas 1-2 nädalaga. Juurdumisele aitab kaasa pistikutele niiskusehoidmiseks tagurpidi peale pandud kilekott või purk.