Vastab Astrid Lepik

Kuivetuvate ja kolletuvatele lehtede põhjuseks võib olla liiga kuiv õhk toas. Kui nefroleebid taluvad kuiva toaõhku paremini, siis adiantumid mitte. Nemad vajavad niiske õhuga kasvukohta. Kuiv kipub toaõhk olema just kuumal päikselisel suvel ja talvel, mil on kütteperiood.

Adiantumid eelistavad kasvada poolvarjulises ja niiske õhuga kohas kuhu ei ulatu kõrvetavad päikesekiired. Hästi sobib põhjasuunda avanev aknalaud. Soojalembestena (kasvukoha temp võiks jääda vahemikku +18º...+25º C) tuleks taimi hoida jaheda tõmbetuule eest, seda eriti talvel, mil õues miinuskraadid. Ka jahe tõmbetuul võib põhjustada lehtede kolletumist.

Nagu sõnajalgadele kohane, ei talu ka adiantumid mullapalli läbikuivamist. Taim saab tõsiselt kannatada või lausa hukkub. Kasta regulaarselt ning vältida kastmisvigu. Samuti pole mullapalli läbivettimine pikas perspektiivis taimele hea. Kasta pehme toasooja ning lubjavaese veega, hästi sobib selleks vihma- või lumesulamisvesi.

Õhuniiskust saab tõsta sagedase piserdamisega (kuid kahjuks rikub piserdamine mööblit), abi on ka taime asetamisest kivikeste ja veega täidetud alusele, kust siis vesi aegamööda aurustub.

Väetamisega ei maksa üle pingutada, piisab kui väetada paar korda suve jooksul ning kasutada sõnajalgadele mõeldud väetist. Kui tekib vajadus taime ümber istutada, siis teha seda kevadel ja kasutada kergelt happelist, sõnajalgadele mõeldud mulda.