Üha suuremat värvivalikut võib tänavu leida kuldkakra, raudürdi ja suutera pakkumistes. Kõik nad on kasvukoha suhtes vähenõudlikud ja õitsevad sügiskülmadeni.”

Põnevaks suvelilleks kiidab Siiri potuunia, kes on oma õitelt kompaktsem kui petuunia ning talub erinevaid kliimaolusid hästi.

Petuunia `Potunia piccolo`

Euroopas on juba mitmeid aastaid esiõitsejaks hortensia – peamiselt rõdu- ja terrassitaimena. Endiselt on Euroopas ülipopulaarsed lavendlid – näiteks prantsuse lavendel ‘White Anouk’. Lavendel on kaunis kaaslane roosi- ja ka maitsetaimepeenras. Pealegi aitab ta aias kasvades mutte peletada.

Lavendel `White Anouk`

Lilledel ka eriline värvimood

Lehtmetsa sõnul on värvidest praegu moes šokolaaditoonid ehk nn marsala – nime poolest Sitsiilia magus kangestatud vein – ning värvilt eriline šokolaadivarjundiga veinpunane, mida kohtab nii sise- kui ka aiakujunduses.

Moevärviks šokolaad ja marsala

“Samuti teeb aianduses võidukäiku naturaalne pruun: pruunid õied, lehed, seemne¬kup¬rad ja kõik, mis näeb välja nii, nagu oleks see läbi sügise ja talve loomulikult ilmale vastu pidanud. See on tõeliselt trendikas!”

Selle kummalise värvivaliku põhjendus on samuti huvitav: “Põuakindlad ja kaunid püsikkõrrelised aias annavad märku, et oled ühtaegu trenditeadlik, aga ka loodushoidlik ja säästad vett, sest aed vajab hoopis vähem kastmist. Siin on trendiloojaks hollandlane Piet Oudolf omailmeliste tuules voogavate maastikega, mis talvel muutuvad õhuliselt pruuniks.”