Igaüks võib ise kuivatada vastavalt lõhnaeelistusele endale meelepärase segu avanenud ja nupus õitest, lehtedest, maitsetaimedest ja vürtsidest.

Õied lõhnavad kõige tugevamini siis, kui nad on äsja avanenud, vürtsitaimed õitsemise alguses. Korjata tuleks ilusa kuiva ilmaga hommikupoole, kui kaste on kadunud, ent päikesekuumus alles tagasihoidlik. See aeg on mugav korjajale ja taimedes sisalduvad eeterlikud õlid püsivad oma täiuses.
Kõige lihtsam on kuivatada lilli ülesriputatud puntidena soojas pimedas, kuid õhurikkas ruumis. Suuri lehti võiks kuivatada ilma varteta, laotades nad ühe kihina paberile või kuivatusrestile, ülisuuri aga tükkideks rebituna.

Kes nüüd esimest korda hakkab popurrii tarvis taimi korjama ja kuivatama, peaks teadma, milliseid osiseid klassikaline lõhnasegu vajab.

Lõhna andvad õied:

Roos

roos, lavendel, levkoi, kummel, raudürt, heliotroop, nelk, kannike, lillhernes ja reseeda.

Värvi andvad õied: 

Raudrohi

roosinupud, elulõng, kukekannus, saialill, mätashari, kannike, mungalill, tulinelk, parkjuur, raudrohi, õlglill, kanarbik ja kadakamarjad.

Lõhnaaktsenti andvad lehed: 

Aed-liivatee

lõhnav pelargoon, sidrunmeliss, aed-liivatee, raudrohi, basiilik, majoraan, loorber, estragon, aedtill, apteegitill, salvei, münt, nuluokkad.

Traditsioonilised vürtsid:

kaneel, muskaat, vürtsnelk, aniis, kardemon, ingver ja koriander.

Tsitruselised:

Greip

apelsin, sidrun, greip ja mandariin. Nende lõike lisatakse lõhnasegusse värskendava kontrasti loomiseks ja õite lõhna tugevdamiseks.

Lõhnafiksaatorid:

muskus, ambra, viiruk ning purustatud kalmuse- või võhumõõgajuured absorbeerivad ja konserveerivad lõhnasegu ning kindlustavad lõhnade pikema püsimise.

Eeterlikud õlid:

roosi-, lavendli-, pelargooni-, sandlipuu-, männi-, seedri- või eukalüptiõli muudavad lõhnasegu täiuslikuks. Mõnda neist lisatakse ainult paari tilga kaupa, aga kunagi ei kasutata kõiki korraga.