06.01.2016, 16:00
MAAKODU RETSEPT: Kohafilee sidrunikastmes
Kalaroog on sammuke kergema kehakaalu ja tervislikuma elustiili poole. Nautige!
FOTO:
Kohafilee sidrunikastmes
See kaste on korralikult sidrunise maitsega, roog vajab kindlasti midagi enda kõrvale – näiteks krõbedaid ürtidega maitsestatud ahjukartuleid.
Kahele
- 2 tükki kohafileed (kui on väiksemad tükid, siis 4)
- pool sidrunit
- 1 šalottsibul
- 4 vart värsket punet (või 1 tl kuivatatud)
- 1 küüslauguküüs
- 40 ml valget veini
- 100 ml kalapuljongit
Viilutage sidrun hästi peenelt, eemaldage seemned, kui neid on. Hakkige sibul ja riivige küüslauguküüs. Kuumutage pannil õli, lisage sidruniviilud ja kuumutage minut-paar.
Lisage pune, sibul ja küüslauk; küpsetage, kuni sibul hakkab muutuma klaasjaks. Lisage vein ja puljong ning kuumutage, kuni kaste hakkab paksenema.
Lisage kastmele kala. Küpsetage kala 5–6 minutit, sellel vahepeal poolt vahetades.
Serveerige ahjukartulitega.