See kaste on korralikult sidrunise maitsega, roog vajab kindlasti midagi enda kõrvale – näiteks krõbedaid ürtidega maitsestatud ahjukartuleid.

Kahele

  • 2 tükki kohafileed (kui on väiksemad tükid, siis 4)
  • pool sidrunit
  • 1 šalottsibul
  • 4 vart värsket punet (või 1 tl kuivatatud)
  • 1 küüslauguküüs
  • 40 ml valget veini
  • 100 ml kalapuljongit

Viilutage sidrun hästi peenelt, eemaldage seemned, kui neid on. Hakkige sibul ja riivige küüslauguküüs. Kuumutage pannil õli, lisage sidruniviilud ja kuumutage minut-paar.

Lisage pune, sibul ja küüslauk; küpsetage, kuni sibul hakkab muutuma klaasjaks. Lisage vein ja puljong ning kuumutage, kuni kaste hakkab paksenema.

Lisage kastmele kala. Küpsetage kala 5–6 minutit, sellel vahepeal poolt vahetades.

Serveerige ahjukartulitega.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena