Puuviljade ning potilillede omavaheline suhe on keerulisem. Enamasti puuviljad toataimi ei mõjuta. Teatud juhtudel võib neist isegi kasu olla. Kui näiteks bromeelia ei taha õitseda, tuleks ta koos paari õunaga ööpäevaks kilekotti sulgeda. Puuviljadest erituv etüleen soodustab bromeelialistel õisikupungade arengut.

Vastakas on ka lõike- ja toalillede läbisaamine. Enamasti neil teineteisele mingit mõju pole, kuid hoolikas tuleb olla kahjurite pärast. Poest ostetud lõikelilledega võite endale kergesti koju tuua nii kedriklestad kui ka lehetäid, rääkimata kasvuhoonekarilasest.

Kui kahjureid on palju, nii et neid lõikelillelt ära noppida ei saa või on need väikesed, püüdke pahalased duši all veega minema uhtuda.

Uusi potililli hoidke enne püsiasukohale panemist paar nädalat teistest taimedest eemal.

Lõikelillede hooldusnõuded

Millised on need lõikelillede hooldusnõuded, millele peab pikema säilivuse huvides pöörama tähelepanu.

Kuldne reegel on see, et karedat ja lubjarikast vett lõikelilledele anda ei tohi, sest see lühendab nende säilivust. Lisage karedale veele näiteks veepehmendusvahendeid või sidrunhapet. Veele võib lisada ka spetsiaalset lõikelillede toitelahust.

Nelkide lilleveele võib lisada suhkrut, rooside ja krüsanteemide õitseaega pikendage aspiriini abiga, jorjenitele võib vette panna veidi äädikat.

Vette, kuhu pannakse lilled, võib lisada mõned tükid puusütt, mis desinfitseerib vee ning hoiab ära enneaegse lillevarre roiskumise. Puusöe võib asendada hõbemündiga.

Tugeva varrega lõikelilledel lõigake vars alt 3-4 cm pikkuselt lõhki või tehke viltuse lõikega uus imupind.

Kõikidele lõikelilledele mõjub halvasti tuuletõmme, otsene päikesekiirgus, etüleen-gaas, mida eritavad puuviljad, samuti ei mõju lilledele hästi nende endi närtsinud osad.

Närtsima hakkavate lillede varred asetage kolmandiku ulatuses kuuma vette. Pärast vee jahtumist lõigake ära vee haudunud osad ja asetage lilled toasooja vette. Närbunud roosidel võib uuendada vee all diagonaalselt lõikekohta ja hoida siis lilli mõni aeg üleni vees.