Ideaalne kasvuhoone paigutus on põhja-lõunasuunaline, seejuures võiksid hooned võimalusel jääda kasvuhoonega võrreldes põhja poole, kus need ei hakka päikest varjutama. Valgus on taimede kasvatamisel ülioluline.

Tuul

Valitud paik peaks olema kaitstud tuulte eest. Kui sellist valikut pole ehk kõik võimalikud asukohad on tuultele valla, tuleb ehitada kasvuhoonele korralik vundament ning võimalusel valida raskem karkassimaterjal, näiteks tsingitud teras. Alumiinium on küll kergem transportida ja mugavam kokku panna, kuid võib võtta tuule alla ja lendu minna.

Hooned ja puud

Hoone sammaldumise ja katusele sügislehtede kogunemise vältimiseks ei tasu paigutada kasvuhoonet vahetult puude ja põõsaste alla või kõrvale. Samuti on tähtis, et teiste hoonete katustelt ei kukuks kasvuhoone katusele talvel lund.

Mugavus ja vaeva vähendamine

Selleks, et kasvuhoone ei muutuks suvise töörügamise sünonüümiks, tuleb asukohta valides silmas pidada ka mugavust. Eriti tähtis on läbi mõelda, kuidas jõuab vesi kasvuhoone juurde. Mugavuse huvides võiks kaaluda ka automaatset õhutamissüsteemi, mis avab ja sulgeb aknaid vastavalt temperatuurile ning kastmissüsteemi, mis aitab vältida tülikat kastekannuga toimetamist.

Silmailu

Kasvuhoone peab sobituma ümbritsevaga ka visuaalselt. Kui kasvuhoone tuleb elumaja vahetusse lähedusesse, võiks valida kasvuhoone kuju ja materjalid ümbritsevast lähtuvalt.