Noorena tundus kõik nii loogiline: põhikooli lõpetades otse keskkooli ja sealt edasi kohe ülikooli. See tehtud, tuleb minna tööle, muretseda maja, kus on palju lilli, auto, mis on linna ilusaim, ja lõpuks, kui olen keskealine, on mu pangakontol miljonid.

Tegelikult pole ma neist asjadest kunagi unistanud. Kui, siis ainult tööst ja see on nüüd ilmselt paljudel südamel. Praegu olen rõõmus: olgugi et olen ainult suvereporter, on mul siiski töökoht olemas. Paljud ei saa öelda sama.

Suvereporteriks tulek oli mingil määral eneseületus, sest kodus istudes hääbub vaikselt ka usk endasse ja tegelikult ei teadnud ma paljutki sellest maailmast, millest Maakodu kirjutab. Aga kui palju on siin õppida! Mulle väga meeldib, sest iga päev toob midagi uut.

Kui ma midagi sel keerulisel kevadel ja suve hakul õppisin, siis seda, et võimalused tulevad ja lähevad ning lõpuks tuleb mõnest kinni haarata. Maainimesed on selles eriti leidlikud – nende juures käimine annab uskumatut inspiratsiooni! Nad on rööprähklejad, kes saavad kõik asjad tehtud, olgugi et kui üks töö valmis, teine juba ootab. Mõnikord tuleb ohverdada öötunde, et enda kasvatatud saagist mingitki sissetulekut saada. Haiguste ja tihti ka rahaliste raskuste kiuste pole nad kaotanud inimlikkust ja siirast rõõmu lihtsatest asjadest, mis minul kriisi ajal tihti meelest kaduma kippusid.

Elukutselise ülemõtlejana kaalun iga võimalust nii, nagu oleks kaalul elu, kuid nüüd näen, et vahel tuleb minna vooluga kaasa. Kui mulle pakuti mai alguses Maakodus praktikakohta, oli mul kõhklusi, kuid lõpuks sain ka ise aru, et ega kodus passides tööpakkumisi ei tule.

Peame kõik olema valmis õppima ja ühtlasi vanast lahti laskma. Kui kunagi õpitud amet enam leiba lauale ei too, tuleb paratamatult muudatusi teha. Lõpuks peame enda tiibade eest ise hoolitsema, sest elu nokib sealt niikuinii ükshaaval sulgi välja.

Kõik, kõik on uus septembrikuus!

Linda-Liis Laikoja

Maakodu suvereporter

Lugeja kirjutab

Augustinumbri lugejamängus palusime teil saata pilte oma kasvuhoonest. Lugejamäng kestab, ootame teie fotosid 16. septembrini, mil loosime võitja. Fotod saatke aadressile maakodu@maakodu.ee.

Tere!

Augustinumbris soojendas südant artikkel Kõrtsi talu päästeinglitest. Huvitav on lugeda, kuidas vanast saab midagi uut ja toredat kellegi jaoks.

Jõudu ja jaksu Maakodu vahvatele tegijatele!

Lugupidamisega

Aive Hirs

***

Loen ajakirja ikka kaanest kaaneni läbi, seekord võlusid sõprade Vaarikute lugu ja Elo Seliranna teekond oma majani.

Maive Noodla

***

Väga hea artikkel oli Elo Selirannal maakodu ostust – väga vaimukalt kirjutatud. Samuti meeldis artikkel Liivimaa kaunitest aedadest. Tahaks kohe minna ise vaatama.

Aitäh sisuka ajakirja eest!

Anne Ale