12.11.2020, 00:00
Ruumilised pajalapid
Vilunud toiduvalmistajad teavad, et köögis läheb edukaks toimetamiseks tarvis eri suuruse ja kujuga pajalappe.

Ruumiline pajalapp.
FOTO:
Vahel on tarvis võtta ahjust rasket panni, siis peab lapp olema suur ja tihe. Väikse potikaane kergitamiseks piisab ka pisemast pajalapike- sest.
Pildil oleva paksu ja mahulise pajalapi heegeldamiseks sobib kõige paremini jäme puuvillane või villane lõng ning heegeldada tuleb tihedalt. Ikka selleks, et pajalapp kuumuse eest kaitseks.

Mõnusalt tihedad pajalapid saab, kui kasutada pealeheegeldatud kirjamotiividega heegelkirja. Esmalt heegeldage fileetehnikas valmis vajaliku suurusega aluspind, kus ruudu laiuseks on kaks ahelsilmust ning kõrguseks ühekordne sammas.
Kui sobiv aluspind olemas, heegeldage sellele kinnissilmustega või poolsammastega kirjakord.
