Kandekoti heegeldamisel jälgige, et seda ei heegeldaks liiga paksust materjalist – see teeb koti raskeks ja poekoti puhul ei ole see otstarbekas.

Osavamad tegijad võivad ette võtta patjade, vaipade, hoiukarpide, tooli- või lauakatete heegeldamise. Ka võib heegeldada näiteks pesa oma lemmikloomale.

Peske ja triikige riideesemed

Lihtsam on lõigata esemeid, kust saab võimalikult pika riba, sest siis on lõngaotste peitmisega vähem muret. Enne lõikama hakkamist peske ja triikige ese, siis saavad ka ribad ühtlased ning tulemus jääb parem. Materjali on kõige lihtsam lõigata ketaslõikuriga, aga hakkama saab ka kääridega.

Froteekangast, isegi kui see tundub näpu vahel mõnus ja pehme, tasub vältida, kuna see ajab palju kangapuru. Kuid väga hästi sobivad selleks otstarbeks voodipesu ning T-särgid.
Väiksemad lõngakerad võib panna heegeldatud korvi. Et kodus ei oleks värvide üleküllust, võibki teha nii lillepotiümbrise kui ka lõngakorvi sama tooni.

T-särkide kasutamine

T-särgil lõigake varrukad ning alumine õmblus ära ning asuge ringselt lõikama. Kui niiviisi ühtlast toru lõigata ei saa, võib selle ka ise kokku õmmelda. Selleks murdke kangas keskelt kokku ning õmmelge masinaga servast tiheda pistega kokku.

Üksikud lühikesed lõigatud ribad võib kokku siduda ning sõlmekohad sättida töös nii, et need oleksidki justkui planeeritud eset kaunistama. Ribad võib ka kokku õmmelda, kuid see võtab rohkem aega kui sõlmimine.

Kui soovite ka mõne edevama eseme, näiteks käevõru või kaelakee valmistada, siis tehke need siidkangast.

Seejärel ongi aeg teha tööproov. Kui see jääb liiga hõre, võtke kasutusele peenem heegelnõel.

Mõne eseme, näiteks toolikatte puhul ei ole lugu, kas see venib või mitte, aga näiteks põrandapadjad on parem heegeldada lõngast, mis ei veni. Vastasel korral mahub neisse liiga palju täitematerjali ning keegi ei jõua neid täita ja hiljem ka liigutada.