Millegipärast märkab inimene pigem asju, mis on halvasti või ebamugavad, kui seda, mis on tema ümber hästi. Hoolimata sellest, et peame aeg-ajalt kandma maske ja hoidma üksteisest harjumatut distantsi, pole elu seisma jäänud – kevad ja uus algus ühes sellega on jälle käes.

Eelmisel suvel kutsusime inimesi üles näitama, mida nad kevadiste piirangute aegu kodus valmis ehitasid. Tulemus üllatas Maakodu toimetuses kõiki! Meie lugejate loovusel ei ole piire. Üle Eesti valmis sadu, kui mitte tuhandeid väga omanäolisi ehitisi. Küllap jätkub samasugune ehitustuhin ka tänavu.

Paljud on avastanud või leidnud enda jaoks uuesti aianduskire. Taimekasvatusega tegeleb üha enam inimesi, kelle eluvaldkonnas pole selline hobi tavapärane. Hea näide on potitomat.ee asutaja, tarkvarainsener Ingmar Pappel, kes tutvustas mullu sügisel Maakodule oma erilisi tomatisorte. Vaimustunult ja suure õhinaga kasvatab ta haruldasi tomateid sellelgi aastal.

Armas lugeja, pane sinagi tänavu kevadel midagi kasvama! Olgu see esmakordne katsetus või iga-aastane rutiin, rõõmu pakub taimede kasvatamine igal juhul. Ise toitu kasvatades hoiad ka keskkonda ja oma tervist. Täites koduaia, rõdu või toa lilledega, paitad nii iseenda kui ka teiste ilumeelt. Oleme oma kevadised ajakirjanumbrid ja ka maakodu.ee veebilehe täitnud vajalike nippide ja nõuannetega. Suvi tuleb niikuinii ja aiandus väärib endist viisi avastamist!

LUGEJA KIRJUTAB

Tere!

Aitäh jälle suurepärase ajakirja eest. Väga meeldis lugeda Reet Palusalust. Ja eriti vahva oli Tamme talu aedadesse piiluda. Olen nende maitseaineid ostnud ja nüüd oli huvitav lugeda, kuidas ja mismoodi need seal kasvavad.

Ja lillhernes on minu suur lemmik. Mulle meeldib lillherne õhtune lõhn ja õiteilu. Külvan alati lillherned aia juurde, siis nad ronivad ise edasi. Laialeheline seahernes tuli ka paar aastat tagasi mu aeda kingituseks. Kartulisortidest ja umbrohust oli ka väga põnev lugeda. Aga tegelikult on ju terve ajakiri huvitav ja väärt lugemine.

Parimate soovidega

Ilme

***

Selle kuu meeldivaim lugu on Reet Palusalust, legendi staatuses aednikust. Olen nende fänn sotsiaalmeedias ja uurin häid nõuandeid, mida Maria Palusalu jagab. Olen ka endale ostnud peenraääre käärid, mis hõlbustavad aiatöid.

Ja veel meeldis lugu Tamme talu ürdiaiast. Olen aastate eest ka ise maitsetaimed oma aeda toonud ja minulgi on välja kujunenud oma lemmikud. Tahan kindlasti külastada Tamme talu ürdiaeda suvel, kui ürdid õitsevad.

Kaunist kevadet!

Reet