Rohepöörde põhiline takistus on teadmatus ja suutmatus siduda keskkonnaeesmärgid majandushuviga. Enda kodu keskkonnasõbralikuks muutmine on pikas perspektiivis võit nii sulle kui sinu lastelastele.

Kas tead, kui palju säästaksid iga kuu, kui kodu oleks soojustatud targalt?

Antslas tegutsev rahvusvaheliselt tunnustatud ja auhindu võitnud tselluvillatootja Werrowool on oma ajast ees olnud algusest saati. Nende tselluvill on praegu üks parimaid rohepöörde suunamudijaid. Oma kodu õigesti soojustades näitad suunda ja säästad ka igakuiste küttekulude pealt!

Pesa Ehitus OÜ

Mis see tselluvill õieti on?

Tselluvill on materjal, mis takistab tule levikut, hoiab eemal närilisi, hingab, summutab müra, reguleerib niiskust ning samal ajal hoiab soojust nii efektiivselt, et küttele kuluv energia väheneb märgatavalt.

Tselluvilla toodetakse vanapaberist (enamasti vanast ajalehepaberist või lainepapist), mis taaselustab muidu prügina seisma jääva ressursi ja aitab kaasa ringmajandusele. Toode on väga keskkonnasõbralik ja teeb silmad ette enamikule senistele soojustamisvõimalustele.

Suurte muutuste saavutamiseks on tarvis ühendada jõud ning teineteist sõbralikult suunata, mõeldes läbi kõik tegevused rohelisema tuleviku ees.

Uurisime tselluvillaga soojustatud majapidamistest, kuidas on kliendid oma villavalikuga rahul ning kas see on ka nende elukvaliteeti muutnud.

Heveli Veersalu: „Tänu heale tulemusele soojustasid oma maja tselluvillaga ka mu vanemad.“

Aasta alguses sai Heveli Veersalu senini soojustamata majale laesoojustuse, protseduur võttis aega kaks tundi. Varem ahiküttel olnud majapidamisse kaasati enne talve ka õhksoojuspump, kuid paraku jäi sellest väheks – hommikuti kukkus toas temperatuur alla 17 kraadi. Pärast seda, kui Villavennad villa paigaldasid, kütab 100 m2 maja ainult üks õhksoojuspump!

Heveli Veersalu lausus: „Kui aus olla, olen siiani olnud väga skeptiline, et kas ainult lae soojustamine annab tulemuse, kui seinad on tegemata. Tuleb tõdeda, et annab ikka küll! Vaatasime ka elektrikulu ja õhksoojuspump pole enne nii vähe voolu tarbinud kui nüüd.“ Heveli lisas, et tänu nii heale tulemusele kutsusid ka tema vanemad koju Villavennad, et maja ära soojustada.

Ivo Linna: „Kasvas hirm, et tuleb üks säde ja süttib terve küla!“

Helistasime Muhu saarele ning uurisime Ivo Linnalt, kes soojustas oma kodu tselluvillaga kolme aasta eest, mis emotsioone see temas tekitanud on.

Ivo vastas meie kõnele rõõmsalt ning lausus: „Puistevilla kasutamine oli lausa imeline sellel lihtsal põhjusel, et maamaja, kus elame, ei hoidnud hoolimata kütmisest hästi sooja. Kuna lagi sai soojustatud just tselluvillaga ja pööningule tegime villa peale teise põranda, siis maja soojustus muutus pea 100%!

Pesa Ehitus OÜ

Kütet läheb palju vähem ja maja hoiab hästi sooja. Pööningul oli varem paks kiht heina, mis ei olnud sugugi tõhus ning kasvatas aastatega hirmu, et tuleb üks säde ja süttib terve küla. Kuna tselluvill on tuld takistavast materjalist, siis rahunesime maha ja oleme tõeliselt rahul. Ideaalne soojustusmaterjal!“

Werrowool on Eestis ainus soojustusvilla tootja.

Tähelepanu! Tegu on Eesti tootega, mis kogub tunnustust üle Euroopa! See on taskupärase hinna ja pika elueaga. Lisainfot leiad aadressil werrowool.ee või Facebookist www.facebook.com/Werrowool.

Jaga
Kommentaarid