09.07.2021, 13:47
IDEE ÕHTUSÖÖGIKS | Rammus ja kreemine kartulivorm, mis ei jäta kedagi külmaks!
(12)See on meie pere lemmikkartulivorm, sest värsked kartulid lihtsalt või, soola ja tillioksaga hakkavad pikapeale juba tüütama. Vormi aga muudkui sööme ja kiidame. Järgmisel päeval saab ka ilusti üles soojendada.
FOTO:
0,5 kg suuremaid värskeid kartuleid
200 g juustu
1 pk rõõska koort
3 küüslauguküünt
soola-pipart
riivitud muskaatpähklit
pisike peotäis salveid (sobib ka tüümian või petersell)
soovi korral mõned metspähklid
Pese kartulid (mina noori kartuleid ei koori) ja viiluta võimalikult õhukeseks. Hea on kasutada mandoliinriivi, aga saab ilusti hakkama ka käsitsi ja noaga. Lao kartuliviilud riivjuustuga kihiti vormi. Igale kartulikihile puista natuke soola-pipart, riivitud muskaatpähklit, hakitud salveid ja küüslauku. Pealmiseks kihiks veel juust ja siis võib kõik rõõsa koorega üle valada ja natuke hakitud pähkleid peale puistata.
Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta umbes tunnike, kuni kartulid on pehmed ja juust helepruun. Rammus ja väga maitsev söök.