150 g võid

100 g suhkrut

1 muna

200 g nisujahu

50 g kaerahelbeid

0,5 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola


Täidis:

umbes 600 g marju või puuvilju

150 g martsipanimassi

2 dl rõõska koort

2 muna

2 sl pruuni suhkrut

vanillipastat

peale puistamiseks peotäis mandlilaaste


Valmistamine:

Taina tarvis näpi toasoe või suhkruga segamini, lisa muna ja küpsetuspulber ning kaerahelveste ja soolaga segatud jahu. Vajuta tainas lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. Kuumuta ahi 190 kraadini ja küpseta põhja natuke, umbes 10 minutit.

Haki marjad ja martsipan. Sega munad koore, suhkru ja vanillipastaga. Lao marjade-martsipani segu eelküpsetatud tainale ja kalla kooreseguga üle. Pudista mandlilaastud kõige peale ja saada veel 35–40 minutiks ahju.