Tee nii

  1. Vali aeda sobivad päevalilleseemned. Müügil on nii kõrgekasvulisi (4-6 meetrit) kui ka vaid põlvepikkuseks kasvavaid sorte.
  2. Hangi vähemalt 12 cm läbimõõduga istikupotte Mida toekam pott, seda kindlam on, et see omapäi õues olles kiirelt läbi ei kuiva.
  3. Täida anumad niiske külvimullaga. Kuna kasutame talikülvimeetodit, ei pea mulda üles soendama ja niisutamiseks võib kasutada külma vett.
  4. Kuna päevalille noortaimed ei taha pikeerimist, külva igasse potti 1-2 seemet, kata õhukese mullakihi ja perliidiga. Perliit seob niiskust, ning takistab mullapinnal läbi kuivamast
  5. Kasta külvid läbi, pane potid augustatud põhja ja kaanega kastidesse (sobivad ka augustatud kilekotid) ning säti aianurka varjulisemasse kohta oma aega ootama.
  6. Aprillis võid külvinõud tõsta kasvuhoonesse või aeda päikeselisema koha peale. Käi neid vahepeal vaatamas ja vajaduse korral niisutamas.
  7. Seemned hakkavad idanema, kui temperatuur on idanemise jaoks piisav.
  8. Hakka taimi lahja väetiseveega kastma, kui pisitaimedele ilmub esimene pärisleht.
  9. Öökülmaohu möödudes saad taimed aeda istutada.


PS! Ka sinised rukkililled, mis nii hästi kollaste päevalilledega kokku sobivad, võib juba täna sarnaselt päevalilledele ära külvata. Kuna rukkililled on haprama varrega – põldudel aitavad neil püsti püsida viljakõrred, siis külva nende seemneid potti rohkem. Kui soovid päevalilli ja rukkililli peenral koos kasvatada, vali madalama kasvuga päevalillesordid.

Jaga
Kommentaarid