Olin tulemusega väga rahul ja kavatsen sama teha ka tänavu. Aga Üvasi kogemusest inspireerituna kasvatan herned mitme kaupa pottides ette ja istutan kasvuhoonesse, et saada veelgi varasemat saaki.

Tõsi, see tõi mind uue probleemini – talvised tormid on oma töö teinud ja triiphoone katus vajab väljavahetamist. Nagu internetist leitud töömehi läbi helistades selgus, on neil tööd nii palju, et nad pole minu katusevahetusest huvitatud. Lõpuks õnnestus leida sõbra tuttav, kes tuli kohapeale olukorda kaema ja tunnistas, et hinnapakkumist on väga raske teha, kuna ehitusmaterjali hinnad muutuvad päevadega. Lisaks pole sugugi kindel, et vajalikku kraami ka kohe saada on.

Loodan, et kõik laheneb ja praegu aknalaual sirguvad herned saavad õigel ajal kasvuhoone mulda. Lõpuks on ju lumi ära sulanud ja kaua­oodatud kevad käes. Leidsin sügisel maha jäänud pastinaagid ja kaalikad peenramaalt täiesti söögikõlblikus korras. Samas on juba aeg panna maha uued pastinaagiseemned.

Aias olles tundub, et iga nurk kutsub ennast korrastama või seem­neid külvama ja päikeselise ilmaga ei tahagi tuppa minna. Vahe­peal soovitan siiski vaadata Maakodu veebilehte (maakodu.delfi.ee), kuna jagame seal hulgaliselt vajalikku infot kevadtööde ja ka uute sortide kohta. Kui paberajakirja lehekülgede maht on piiratud, siis veebis seda muret pole.

Üle mitme aasta ootab ees ka Maakodu reis Inglismaa aedadesse ja sinna registreerumine on avatud. Tuleb põnev aia-aasta!

Lugeja kirjutab

Täname kõiki, kes meile kirjutasid ja toredaid mõtteid andsid. Raamatu „Aiakujundus ja maastikuarhitektuur” võitis Virge Berggrünfeldt. Palju õnne!

Tere!

Meeldis lugu “Kredexi toetusega maja korda!”. Väga äge lugu ja kannatlik pererahvas, et suutsid sellest bürokraatiast end läbi närida ja saada õigeks ajaks kätte kõik vajalikud dokumendid ja pakkumised, et taotlus esitada. Jäi mulje, et ega eriti muuks selle asjaajamise kõrvalt aega jäänudki. Tean enda kogemustest, et kui mingit pakkumist soovid, siis tõesti ei vasta paljud su palvetele üldse ja ajaga võidu joostes on sel ajal väga pingeline elu. Ja ikka, pole miskit öelda, loevad tutvused. Kui sul on häid tuttavaid või sõpru, kes tegutsevad sulle vajalikul elualal, siis hakkavad asjad arenema. Tore oli lugeda ja jõudu edaspidiseks!

Virge Berggrünfeldt

***

Üvasi talu kaevamisvaba aed – see on just asi, mida tahtsin juba ammu oma aias järele proovida. Nüüd võtan selle kohe käsile! Loomulikult on veel teisi häid artikleid ja retsepte, see nimekiri tuleks väga pikk!

Aitäh kauni ajakirja eest ja kaunist kevadet kõigile rohenäppudele!

Silvi Laurits

***

Lemmiklugu oli “Mängumaja pere pisimale”.

Kuna meie peres lapselapsed sirgumas ja peagi ka uus tita tulemas, siis saime siit väga hea mõtte, kuidas lastelastel oleks pikka aega veelgi põnevam ja huvitavam vanaema, vanaisa juures suviti mängida ja tegutseda.

Aitäh vahva idee eest!

Piret Rebina