Valmistusaeg: 1 tund

retsept on mõeldud 30 cm pikkuse leivavormi jaoks

Vaja läheb:

100 g suhkrut

3 banaani (2 taina sisse, 1 leiva peale)

100 g sulatatud võid

2 muna

100 ml hapukoort

300 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

150 g tumedat küpsetusšokolaadi

80 g kreeka pähkleid

Eelsoojenda ahi 200 kraadi juurde. Purusta suures kausis kaks banaani, lisa juurde sulatatud või, sega läbi ning lisa suhkur. Sega senikaua, kuni segu on ühtlane. Lisa hapukoor ja munad ning sega segu veelkord korralikult ühtlaseks.

Seejärel lisa märgadele koostisainete kuivad – ehk jahu, millele on juurde lisatud küpsetuspulber ning sool. Sega tainas ühtlaseks – võimalikult väheste segamistega kui piisavalt paljudega, et tainas ühtlane oleks.

Tükelda šokolaad ning pähklid väikesteks tükkideks ning sega tainasse.

Tee leivavormi servad ja põhi võiga kokku ning tõsta tainas sisse. Poolita banaan ning aseta kõige peale. Küpseta leiba 200 kraadi juures 45 minutit.

Enne, kui leiva vormist välja võtad, lase sel veidi jahtuda.

Kui leiba koheselt ära ei söö, siis säilita seda külmkapis.

Allikas: Liis Kuldma-Vähk www.aumaliis.ee

Jaga
Kommentaarid