Lihtne ja kerge - ahjus valmistatud kanalihapallid
Meie pere tarbib poolfabrikaatseid tooteid minimaalselt – pigem erandkorras. Lisaks sellele, et poest ostetud kotlettidel jms on sees ka aineid, mis seal tegelikult üldse olema ei peaks, on kodus valmistatud toit alati ka maitsvam.
Kindlasti väidavad paljud vastulauseks, et aja kokkuhoiu mõttes on lihtne pakendist valmis toode välja võtta ja ahju pista. Nõus, sellega säästad umbes 15 minutit (vilunumal lihapalliveeretajal ehk isegi vähem). Samal ajal kui toit ahjus küpseb, saad valmistada midagi muud. Minu jaoks lihtsalt kaalub toidu kvaliteet üle ajalise faktori.
Jagangi teiega kanalihast valmistatud lihapallide retsepti, mis on meie peres selline kiirelt valmiv õhtusöök. Kõrvale soovitan serveerida värsket salatit ja tatart – ja ongi toiteväärtuslik õhtusöök valmis.
Valmistusaeg: umbes 15 minutit ettevalmistusaeg
Aeg küpsetamisele: 20 minutit
Kogus: ahjuplaaditäis lihapalle
Vaja läheb:
300 g kanahakkliha
40 g porgandit
25 g riivsaia + riivsaia paneeringuks
1 muna
soola
Tavaliselt lihapallide/kotlettide valmistamisel lisatakse segule ka vett. Kanapallidele ei ole vett vaja lisada, kuna segu tuleb niisamagi mahlane.
Pese ja koori porgand ning riivi väiksema riiviga. Lisa riivitud porgandile juurde teised koostisosad ning sega kõik korralikult läbi, et segu oleks ühtlane. Vala madalate servadega kaussi riivsaia. Võta lusikaga hakklihasegu, pane riivsaia sisse ning vormi ilus ümmargune kuju.
Aseta lihapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Seejärel tõsta ahju kuumus 250 kraadi juurde, keera ahi grillrežiimile ning küpseta palle veel umbes 5 minutit või seni, kuniks lihapallid on pealt mõnusasti kuldpruunid.
NB! Kanalihapallide ahjus küpsetamisel on veel üheks suureks plussiks see, et kuna kanahakkliha sisaldab vähe rasva, siis küpsemise ajal ei eraldu tavahakklihale omast rasva ja ahjuplaat jääb täiesti puhtaks.
Allikas: Liis Kuldma-Vähk www.aumaliis.ee