,,Traditsiooniline floksinäitus on toonud talule tuntust nii Eestis kui välismaal. Inimesed näevad reaalselt erinevaid sorte, saavad nõu ning põnevaid sorte kaasa osta,“ tutvustab Krista lühidalt näituse olemust. Samuti oli külastajatel võimalus floksikollektsiooni kuuluva rohkem kui kahesaja sordi seast valida oma lemmik. Sellel aastal pälvisid külastajate tähelepanu ja poolehoiu sordid nagu Butonik, Natascha (laiguline leeklill), Larissa, Katherine ja Sweet Summer Queen.

Lisaks lilleilu nautlemisele said külastajad einestada ka hea suutäie, sest avatud oli erimenüüga kodukohvik, kus pakuti mitmete riikide traditsioonilisi hõrgutisi.
Flokside kasvatamisega on Nõrga talus tegeletud üle kahekümne aasta ning selle aja sees on loodud 1,5ha suurune iluaed, mis pakub üllatavaid vaateid ja võlub hiiglasliku veesilmaga. Aias näeb veel sadu erinevaid püsikuid, mis sobivad taluaia stiili ja suure rehielamuga. Kujunduses on rõhk pandud keskmise- ja kõrgemakasvulistele liikidele ja sortidele. Aia pärliks peab perenaine päevaliiliaid ja flokse, kuid erilised lemmikud lisaks floksidele on veel hostad, astilbed, siilkübarad, priimulad ja kõrrelised.

Nõrga talu on tunnistatud 2009. aastal Suure-Jaani valla kauneimaks tootmistaluks ja auhinnatud 2010. aastal Vabariigi Presidendi „Kaunis Eesti kodu“ konkursil.

Floksid.

Jaga
Kommentaarid